közélet

Dobrev Klárának szelektív az emlékezete: 2006-ban a férje nagy vereségét követően nem követelt előrehozott választásokat

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.16 | 19:30

A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője országos turnéra indul, és továbbra is kitart a jogi nonszensz mellett, ha június 9-én veszít a Fidesz-KDNP, jöjjenek az előrehozott választások.

Egészen izgalma bejelentést tett Dobrev Klára. Legújabb Facebook-posztjában ugyanis bejelentette, kénytelen lecserélni a magassarkú cipőjét, ugyanis csak valamilyen kényelmesebb lábbeliben képes végigcsinálni azt, ami rá vár a következő napokban, mert mostantól reggeltől estig úton lesz.

„Indul a szociáldemokraták és zöldek országos kampánya. Az első állomás kedden Székesfehérvár, de a héten találkozhatunk még Polgáron és Debrecenben. Aztán nyakamba veszem az országot, hogy a megyeszékhelyek és nagyvárosok mellett a kisebb településekre és falvakba is elmenjek” – írta a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője.

Ugyanakkor továbbra is kitart amellett a jogi nonszensz mellett, hogy a június 9-i EP-, és önkormányzati választásoknak az lesz az igazi tétje, hogyha legyőzik Orbán Viktort – nem is indul a mostani választásokon, így legyőzni sem lehet –, akkor megbukhat az egész Orbán-rendszer.

„Ha Orbán veszít, akkor előrehozott választást fogunk követelni. Mert Magyarország legnagyobb ellenzéki szövetségeként nemcsak az Orbán-kormányt akarjuk megbuktatni, hanem a teljes NER-t. Egy igazi ellenzéki nem éri be kevesebbel!” – fogalmaz Dobrev.

Ebben a megjegyzésben szinte alig van valóság. Ugyanis a DK-MSZP-Párbeszéd messze nem a legnagyobb ellenzéki erő, ugyanis az egyik legfrissebb felmérés szerint a válaszadók túlnyomó többsége 16 és 25 százalék közti eredményt vár Magyar Péter pártjától. Ezzel minden bizonnyal a TISZA válna a legerősebb ellenzéki erővé.

Az előrehozott választással kapcsolatban ugyanakkor mélyen hallgat arról, hogy a 2006-os botrányok után megtartott önkormányzati választásokat követően, amikor a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP bukott hatalmasat, nem emlegette. Akkor még nem volt baj, ha a nagy vereság után a miniszterelnököt továbbra is Gyurcsány Ferencnek hívták.

Csak emlékeztetőül: A fővárosi és a megyei közgyűlési választáson az ellenzéki pártok és szövetségeseik – a jelenlegi kormánypártok – a szavazatok 52,62%-át szerezték meg, szemben a Gyurcsány Ferenc vezette kormánypártok 37,73%-os eredményével.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló