közélet

Ezt az állatságot – Szentkirályi Alexandra szerint még a kihalt dinókért is lassan Karácsony a felelős

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.18 | 17:15

A jelenlegi fővárosi vezetés sorsukra hagyta az állatokat, Karácsony Gergely főpolgármestersége idején az állatvédelem kimerült hangzatos ígéretekben, de a tettek és a cselekvés elmaradt – mondta a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra az újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálat telephelyén abból az alkalomból tett látogatást, hogy nemrég egy mobil mentésirányító központot kapott az Állatmentő Liga – írja az MTI.

A főpolgármester-jelölt azt mondta, a jelenlegi városvezetés még a 2019 előtti jó gyakorlatokat is felszámolta, az elmúlt években pedig csak romlott a helyzet.

Annak ellenére, hogy a fővárosnak egy fillérjébe sem került, megszüntették az ingyenes rehabilitációs programot, amely a kennelben töltött idő után segítette az állatok integrációját, sokkal kevesebb örökbefogadó napot tartottak, beszüntették a civil szervezetekkel az együttműködést, és nem tettek semmit az Illatos úti ebtelep fejlesztéséért sem – sorolta Szentkirályi Alexandra.

“Mire költi a főváros azokat a forrásokat, amelyek évről évre emelkednek a számára?” – tette fel a kérdést.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje azt ígérte, megválasztása esetén rendezi az Illatos úti ebtelep helyzetét, és újra együtt fog működni a civil szervezetekkel, melyek nélkül – mint fogalmazott – nincs hatékony állatvédelem.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló