közélet

A hatalom máris börtönnel fenyegeti Magyar Pétert

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.20 | 15:15

A Szuverenitásvédelmi Hivatal közleményben adta hírül, hogy vizsgálatot indít többek között Magyar Péter ellen, mivel a magyar sajtóban külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk jelentek meg.

A Lánczi Tamás által vezetett Szuverenitásvédelmi Hivatal azt írta, hogy mivel felmerül a gyanúja, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta, és „megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat „vette célba”.

Felröppent a hír, hogy a Datadat áll Magyar Péter mögött, mivel a nemrégiben indított talpramagyarok.hu oldal adatkezelési tájékoztatójában olyan cég szerepel, amely a lap szerint a Datadat utódcégei vagy a céghez kapcsolódik.

„Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt“ – idézte Szigetvári Viktort, a Datadat ügyvezetőjét a 24.hu.

Mindenesetre Magyar Péter sem hagyta szó nélkül a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatát. Közösségi oldalán olvasható posztjában alaposan leszedi a keresztvizet a hivatalról és annak vezetőjéről.“Friss hír, hogy az úgynevezett Szuverenitásvédelmi Hivatal havi ötmillió forintért kitartott elnöke, Lánczi Tamás vizsgálatot indított velem kapcsolatban, külföldi befolyásolási kísérlet miatt.

Kedves Tomi

Örülök, hogy megdolgozol a pénzedért. Javaslom, hogy a Fideszt is keresd meg, akár az Állami Számvevőszék elnökével (havi 6,5 millió forint) közösen és érdeklődjetek náluk, hogy évente hány milliárd forintot költenek 2015 óta az amerikai kampányguruknál, a gyűlölet propaganda mestereinél, illetve, hogy Orbán Viktor hogyan avatkozik be magyar adófizetői milliárdokkal szinte az összes balkáni választásba, de még a franciába is.”

Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője természetesen nem hagyta válasz nélkül a megszólítását, ám tegeződés helyett meglehetősen ijesztő hivatalos hangon reagált. Arról értekezett, hogy aki tiltott külföldi támogatást kap, azt három év börtön fenyegeti.

“Szeretném ugyanakkor felhívni a figyelmét, hogy a magyar törvények mindenkire vonatkoznak, azok pedig világosan kimondják, hogy amennyiben egy jelölt vagy jelölő szervezet tiltott külföldi támogatást használ fel, az három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Lánczi a Magyar Nemzetnek is nyilatkozott, és kijelentette, hogy a Magyar Péter-féle Talpra, magyarok! estében „vélhetően ugyanaz a kör igyekszik majd befolyásolni a júniusi önkormányzati képviselő-választás, valamint az európai parlamenti választás eredményét, amely a 2022-es országgyűlési voksolással összefüggésben is tett ilyen kísérletetet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.