Külföld

Újabb részletek derültek ki a krefeldi állatkert majomházát elpusztító tűzről

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.01.16 | 18:48

Az újévi tűzben súlyosan megsérült gorillát le kellett lőnie egy rendőrnek, mivel az állatorvosok nem tudták elaltatni az állatot.

Forrás: Pixabay

Mint kiderült, a mentőalakulatok a leégett majomház romjai között két állatra – egy gorillára és egy nőstény orángutánra – bukkantak, amelyek nem vesztek oda a tűzben. Az állatorvosok az orangutánt elaltatták, de a gorillán nem hatott az altatószer. A súlyos égési sérüléseket szenvedett hímet végül le kellett lőni, hogy enyhítsék az állat szenvedését. Egy magas rangú rendőrtiszt adott engedélyt arra, hogy egy rendőr lelője az állatot.

Ezeket a részleteket eddig csak az állatkert igazgatója ismerte, de ő nem hozta nyilvánosságra a tűzvészről január elsején tartott sajtótájékoztatóján.

A krefeldi állatkertben szilveszterkor felcsapott lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orangutánok és két idősebb gorilla, valamint repülőkutyák és madarak is.

Három nő ellen indult vizsgálat a tűzvész okozása miatt, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetőleg attól lobbant lángra a majomház.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.