Külföld

Új nevet és helyszínt kap az egyik leghíresebb zenei fesztivál

  • Szerző:nuus
  • 2017.01.18 | 16:22

Drasztikus döntésre szánta el magát a világ legsárosabb fesztiváljának vezetősége. Michael Eavis szerint valóban nagy a kockázat, de a költözés szükséges, ám a névválasztásban mintha még ő sem lenne egészen biztos.

GLASTONBURY, ENGLAND - JUNE 22: A general view of festival goers in the sunshine at the Glastonbury Festival at Worthy Farm, Pilton on June 22, 2016 in Glastonbury, England. Now its 46th year the festival is one largest music festivals in the world and this year features headline acts Muse, Adele and Coldplay. The Festival, which Michael Eavis started in 1970 when several hundred hippies paid just £1, now attracts more than 175,000 people. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)
Fotó: Getty Images / Ian Gavan

A Glastonbury FM rádiónak adott interjújában Eavis elárulta, hogy két év múlva a fesztivál egészen más helyszínen kerül megrendezésre, sőt, a hosszú múltra tekintő zenei forgatag neve is megváltozik. Az új név a következő:

The Variety Bazaar

Mi nem vagyunk elragadtatva, sőt, valószínűleg a kőkemény fesztiváljárók sem rajonganak a döntésért. Mintha a főnök sem lenne biztos a dolgában, a bejelentés után megkérdezte a műsorvezetőt:

Ez egy jó név, nem igaz?

A fesztivál helyszíne korábban egy olyan területen volt, ahol összesen 22 földtulajdonossal kellett egyeztetni, ám a száz mérfölddel odébb lévő Midlandsen mindössze egy emberrel kell majd tárgyalni. Az alapító elmondása szerint ez csak ideiglenes megoldás lesz, gondolni kell a fesztiválterület megóvására is, de nem kell aggódni, a Glastonbury visszatér még, eredeti formájában is néhány év múlva.

A világ legnagyobb presztízsű fesztiválja először 1970-ben, egy évvel a woodstocki sokadalom után került megrendezésre. Az első fellépők között Jimi Hendrix, a The Doors vagy épp a The Who zenekar is megtalálható volt és több mint 600 ezer ember volt kíváncsi a műsorra. Így a leghosszabb ideje működő (gyakorlatilag az egyetlen megmaradt) hippifesztivál, aminek a neve volt az egyik védjegye. Minden igazi fesztiválozó szeretett volna legalább egyszer elzarándokolni a Glastonburyre, de most több kommentelő írta, hogy nem idén kezdenék el, mert új helyen, ki tudja milyen lesz a hangulat. Kockázat tehát van, bár ha egy fesztiválra egy órán belül elfogy mindig az összes bérlet, nehéz akkorát hibázni, hogy aztán ne legyen teltház.

A Glastonbury idei felhozataláról eddig még szinte semmit nem tudni, egyetlen nevet jelentettek be a szervezők, a Radiohead biztosan koncertet ad idén. 2018-ban a költözés miatt nem rendezik meg a fesztivált, egyéves kihagyás többször volt már a földterület megóvása miatt,  2019-ben viszont már az új helyszínen és a megújult névvel startol.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló