Külföld

Mako hercegnő nem kapkodhatja el a férjhez menést

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.07 | 13:53

A japán arisztokrata hölgy szíve választottja egy közember, ráadásul zűrös háttérrel. 2020-ban lenne az esküvő, most mindenféle ceremóniákkal húzzák az időt.

A japán császári palota keddi közleményéből az derül ki, hogy Mako hercegnő esküvője 2020-ra tolódik ki. A halasztás indoka nem más, mint a kellő előkészületek biztosítása. A helyi sajtóban az is szóba került, hogy esetleg ez csak ürügy volna, és a főbb ok inkább az lehet, hogy nem éppen ideális a vőlegény családi háttere.

2016 szeptemberében jelentette be Mako, hogy eljegyezte egyetemi évfolyamtársa, Kei Komuro, aki polgári származású. Akihito császár legidősebb unokája viszont nem kelhetett egybe szerelmével novemberben, ahogyan azt ők eltervezték, így a Császári Hivatal döntése értelmében éveket kell még várniuk. Egy szabványos, elkötelezésüket megerősítő eljegyzési ceremóniát idén március elejére terveztek be, ami máris biztos, hogy nem fog megtörténni a fiatalok által kívánt időpontban. Új dátumot pedig mindezidáig nem kaptak.

A meglepő bejelentés többeket gondolkodóba ejtett: Takaharu Kachi, a palota tisztviselője szerint a halogatásnak véletlenül sincs köze a bulvársajtóban napvilágot látott pletykáknak. A szóbeszéd szerint Komuro anyja, és annak előző partnere összeveszett, mert a nő pénzt kért kölcsön a fia oktatására, melyet azóta sem volt hajlandó visszafizetni a férfinak.

「Headline news in Japan」 The engagement of Princess Mako with Kei Komuro, commoner became a headline news this week in Japan. Following the announcement of the unofficial engagement, there will be a traditional rite of betrothal called “Nosai no Gi”, the equivalent of the ceremony traditionally held to exchange betrothal gifts among the general public. This will be followed by other ceremonies held shortly before the wedding ceremony, including a ceremony in which Princess Mako and Komuro’s marriage is reported to the Imperial ancestors and gods at 3 palaces within the Imperial Palace grounds, and “Choken no Gi”, in which the princess will bid farewell to the Emperor and Empress. Under the current Imperial Household Law, princesses who marry must leave the Imperial family, which means Princess Mako would become a private citizen after marrying Komuro. (Japan Times, 18th May 2017) —————— #japan #japannews #yomiurishimbun #princessmako #news #日本 #新聞 #ジャパンタイム #姫様 #結婚式 #伝統週間 #王朝文化

A post shared by Teerapat『TEE★PER』 (@teerapat.teeper) on

Mako olyan magyarázattal állt elő, hogy a halasztás oka az, hogy a császár jövőre fog leköszönni, és ezután fordulnának rá az esküvő szervezésére. A 84 éves uralkodó 2019 április 30-án távozik posztjáról, adva át trónját Naruhito koronahercegnek.

Most jöttünk rá, hogy nem lesz elég időnk a megfelelő előkészületekre, mert túl sok esemény várható az életünkben mostanában. Nem akarjuk elsietni a dolgokat.

A palota 150 millió yennel (350 millió forint) járul hozzá az esküvőhöz, melyben a hozomány is benne van. Ugyanis ha egy hölgy elhagyja a palotát és közemberhez megy, elveszti rangját is.

Így a CBS News szerint is érdemes Makonak alaposan átgondolnia, vállalja-e ilyen feltételek mellett is a civil életet.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.