Külföld

Bill Gates regisztrált a legnagyobb kínai üzenetküldőre

  • Szerző:nuus
  • 2017.02.13 | 12:00

Személyes blogot indított a WeChaten Bill Gates, ahol „emberekről, könyvekről, új tapasztalatairól és sok minden másról” posztol majd saját bevallása szerint. A legnagyobb kínai üzenetküldőn közösségi média funkciók is vannak, naponta közel 850 millióan használják.

A Microsoft-vezérnek PR-ból sosem elég: közelmúltbeli akciói (karácsonyi ajándékozás, AIDS elleni harc, zöld aktivizmus) után most a kínaiak szívébe lopná be magát az ő hazai pályájukon. Az első WeChat-bejegyzése egy 30 másodperces videó volt, amelyben anyanyelvükön köszöntötte a követőit.

Főként csetelésre használják a felhasználók, de a Facebookéhoz hasonló idővonala is van az oldalnak – úgy, ahogy nyugaton a Zuckerberg-birodalomból, úgy Kínában sokan innen tájékozódnak a hírekről és sztorikról.

Bill Gates adatlapja a legnagyobb kínai üzenetküldő-közösségi média oldalon
Bill Gates adatlapja a legnagyobb kínai üzenetküldő-közösségi média oldalon

Gates már posztolt is klímaváltozásról, kutatás-fejlesztésről és a szegénység elleni harcról.

A WeChat 2011-ben indult, saját bevallásuk szerint jelenleg 846 millió napi felhasználójuk van. Az üzenetküldő és a közösségi tartalmak mellett például számlák befizetése vagy taxirendelés is szerepel a funkciók között.

Gates már korábban belépett a kínai közösségi médiába, már 2010 óta fent van a Weibon (a kínai Facebookon), ahol több mint három millióan követik.

Forrás: Mashable, nyitókép: WeChat/Bill Gates


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló