Külföld

Összesen 31 ujjal él az indai nő

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.13 | 11:18

19 lábujjával és 12 ujjával Kumari a Guinness-rekordokba is bekerült, azonban nem mer utcára menni a szomszédai miatt.

A 31 ujjal és lábujjal született nő egész életét otthon bujkálva töltötte, miután a kegyetlen szomszédok boszorkánynak kiáltották ki. A 63 éves Kumari Nayak poliaktilizmusa van – ez a rendellenesség azzal jár, hogy az embernek születéskor extra ujjai és lábujjai vannak. 19 lábujjával és 12 ujjával Kumari ugyan bekerült a a Guinness-rekordokba, de azt mondta, hogy állapota egész életében sújtotta őt.

Nincs elég pénze ahhoz, hogy orvosi kezelést kapjon, és azt állítja, hogy a kegyetlen és elvakult szomszédok “boszorkánynak” hívják, és elkerülik és mutogatnak rá az utcán.

Ezzel a rendelenességgel születtem, és nem tudtak orvoshoz vinni, mert egy szegény családhoz tartozottunk. A szomszédaim túl elvakultak, azt hiszik hogy boszorkány vagyok, ugyan néha megnézik, hogy mi van velem, de leginkább távol maradnak. Kénytelen vagyok a házban maradni, mert az utcán nem érzem magam biztonságban.

Mondja Kumari, aki az indiai Odisha Ganjam körzetben él egy kis faluban.

Az egyik szomszédja, aki tisztában van Kumari állapotával, azt mondta, hogy mások a faluban túl babonások. A Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartási Iroda szerint Indiában 134 embert, főként nőket öltek meg  „fekete mágia” állítólagos használata miatt 2016-ban. Az ország egyes részein a mai napig a fekete mágiával vádolt nőket, csoportosan boszorkányvadászat címszóval lincselik meg.

Több indiai állam törvényt vezetett be ennek megakadályozására, de az aktivisták szerint ezek nem megfelelőek. Az indiai kormány tisztviselői, miután meghallották Kumari helyzetét, otthont és nyugdíjat kínáltak neki, és megpróbálják terjeszteni a tudatos gondolkodást a szomszédok körében. A közigazgatási osztály szóvivője elmondta:

Tisztában vagyunk a helyzetével és minden lehetséges segítséget felajánlunk. Szomszédait is arra oktatjuk, hogy szeretettel és együttérzéssel kezeljék őt, és hogy ő nem boszorkány.

Képek:Metro

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló