Külföld

Az FBI és a CIA szerint nem kéne Huawei telefonokat használni

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.14 | 15:44
  • trendindex: 6

Több amerikai kormányszervezet is kifejezte az aggodalmát a kínai tech óriások készülékeivel kapcsolatban. Köztük volt a CIA, az FBI és az NSA is.

Az FBI fejese, Chris Wray szerint nem szabadna Huawei és ZTE telefonokat használnia az amerikai polgároknak, ugyanis ezek a cégek a kínai kormányhoz köthetők. Ezek a telefonok pedig egyre népszerűbbek az egész világon, tehát a kínai kormánynak egyre nagyobb hatalma van.

A kínai telefonok használata megnyitja az utat az adatok módosítása és ellopása felé.

Ezek a módosítások és lopások pedig a kínai kormány érdekeit szolgálják. Az állítást azzal támasztotta alá, hogy a Huawei igazgatója korábban a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg mérnöke volt, tehát feltételezhető, hogy a cég együttműködik a kormánnyal.

Az USA kormánya foggal-körömmel harcol a kínai cégek ellen

Nem is nagyon lehet ilyen telefonokat használni az USA-ban, ugyanis a telefonszolgáltatók nem árusítják ezeket a készülékeket, a politikai nyomás miatt. Ettől függetlenül a Huawei próbálja eladni a telefonjait kártyafüggetlenül. Az amerikai törvényhozók közben azon munkálkodnak, hogy az állami dolgozók ne használhassanak kínai készülékeket, így szeretnék megvédeni a kormány adatait.

A Huawei persze nem hagyta szó nélkül az elnyomást:

Az amerikai kormány nyíltan ellehetetlenít minket annak ellenére, hogy a világon másik 170 ország elégedett velünk, és bízik bennünk. Ugyanakkora becsben őrizzük a felhasználóink adatait, mint bármelyik másik telefongyártó cég.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló