Külföld

Tragédia: Savval öntötték arcon a fiatal modellt, egy életre megnyomorították

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.17 | 11:18

Brutális támadás áldozata lett egy modellként dolgozó fiatal nő múlt hét csütörtökön a svájci Neuchâtel városában.

A 24 éves Elise T. reggel éppen autójába szállt volna be a bérelt lakása alatt található mélygarázsban, amikor egy férfi arcon öntötte őt egy üveg savval, majd elrohant a helyszínről.

A fájdalomtól sikoltozó lányon egy szomszédja próbált segíteni és sikerült is neki valamennyire eltávolítani arcáról a maró anyagot, ám Eliset azóta is a lausanne-i kórházban ápolják és egyelőre nem tudni, maradandó sérüléseket szenvedett-e.

Georges-André Lozouet rendőrszóvívó szombaton arról beszélt, hogy a támadót még aznap sikerült elfogniuk és előzetes letartóztatásba helyezniük.

Az elkövetőről kiderült, hogy 19 éves, afgán állampolgár, aki hivatalos menekültstátusszal rendelkezik Svájcban. A támadás indítékáról egyelőre nem nyilatkoztak, de a lány ismerősei szerint Elise korábban visszautasította a fiatal férfi közeledését, aki ezért így állhatott bosszút.

A savas támadások Svájcban viszonylag ritkák, viszont Nagy-Britanniában egyre több ilyen történik. A londoni rendőrség szerint 2012-ben 66 savas támadást regisztráltak, míg 2018-ban már 752-t.

Hír/képek:Bors


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.