Külföld

Vaddisznók uralták el Japán sugárfertőzés miatt elhagyott területeit

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.11 | 18:08

Fukushima után egész városok néptelenedtek el, a vadállatok pedig rászabadultak az otthagyott élelemre. A lakók most már visszamennének, csakhogy a természet átvette az uralmat.

(kép: Pixabay)
(kép: Pixabay)

Egészen pontosan a vaddisznók, amik rendkívüli módon elszaporodtak a Fukushima környéki elnéptelenedett területeken. 2011-es cunami, és a helyi atomerőmű katasztrófája után egész városok váltak lakatlanná itt, pontosabban az emberek helyére állatok költöztek a környező hegyekről. A hatóságok most próbálnak megoldást találni erre, hogy a lakók visszaköltözhessenek, az állatoktól azonban nem könnyű megszabadulni.

A vadászat logikus megoldásnak tűnne, de a húsukat nem lehet értékesíteni, mert jócskán az egészségügyi határértékek felett van a szervezetükben néhány sugárzó anyag, így a fogyasztásuk veszélyes. Így a kilőtt állatok tetemeit egyszerűen tömegsírokba temetik, de hiába öltek már meg több ezret, még mindig rengetegen vannak a radioatív vaddisznócsordák, amik közben azt is lerombolják, ami a katasztrófa után megmaradt, lelegelik a mezőgazdasági területeket, pusztítják az ingatlanokat, feldúlják az utcákat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló