Külföld

Összeütközött két Wizz Air gép – Videó is készült a balesetről

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.15 | 15:18
  • trendindex: 4

Fatális baleset történt a repterén.

Felszálláshoz készült a Wizz Air egyik repülőgépe kedden a romániai, moldvai Szucsáva repterén, amikor gurulás közben a földön összeakadt a szárnya vége egy másik Wizz Air gép farokrészével.

A történtekről egy román utas számolt be videóval a Facebook-oldalán. Az egyik gép felszálláshoz készülve gurult kifelé a termináltól, amikor a bal szárnya vége (a felfelé hajló rész, az úgynevezett winglet) beleakadt egy parkoló Wizz Air gép farokrészébe, a jobb oldali vízszintes vezérsíkba.

A videó alapján a felszálláshoz készülő gép szárnya megsérült, így egészen biztos, hogy törölni kellett a járatot. A videón az is látszik, hogy a gépből korlátozottan kilátó pilótának segítő földi irányító munkás a fejét fogva elsétál az ütközés után

– írja az RTL.

@ionutso0♬ sunet original – Ionut Yani

A Légiközlekedés – Repülés – PlaneSpotting magyar Facebook-csoportban azt írták a videóhoz, hogy a HA-LWZ és a 9H-WBV lasjtromjelű Wizz Air Airbus A320-as repülőgépek voltak érintettek. Az utóbbi, W6 4692-es járat Dortmundba repült volna helyi idő szerint 2:20-kor, de a Flightadar24 adatai szerint azóta sem szállt fel.

Az RTL érdeklődésére a Wizz Air az alábbiakat válaszolta:

A Wizz Air W6 4692-es számú, Suceavából Dortmundba tartó járata 2023. március 14-én, a kifutópályára gurulás közben összeütközött egy másik WIZZ-gép jobb oldali vízszintes stabilizátorával, amely egy szomszédos parkolóhelyen állt, utasok nélkül. A Suceava-Dortmund járat minden utasa sértetlen és biztonságosan kiszállt az érintett gépből. A Wizz Air mentesítő gépet biztosított az érintett járat számára, amely az utasokat még a mai nap folyamán elrepíti úti céljukra. A Wizz Air elnézést kér az érintett utasoktól, a légitársaság számára továbbra is az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonsága a legfontosabb.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló