Külföld

Új funkciót kap a cannes-i fesztiválpalota: hajléktalanoknak ad szállást a vírus idején

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2020.03.23 | 11:18

A májusi filmfesztivált elhalasztották, a legfontosabb most a járvány terjedésének megelőzése.

“Megnyitottam a fesztiválpalotát annak érdekében, hogy egy második biztonságos befogadóközpontot hozzunk létre (a városban) a hajléktalanoknak a higiéniai normáknak megfelelően, annak érdekben, hogy ne kelljen az utcán aludniuk, egyrészt a saját maguk védelmében, másrészt a lakosság megvédése céljából” – hangsúlyozta David Lisnard polgármester, emlékeztetve arra, hogy a koronavírus fokozódó terjedése miatt Franciaországban három nappal ezelőtt korlátozták a mozgásszabadságot mindenkire vonatkozóan.

A francia kormány csütörtökön jelezte, hogy 50 millió eurót és 170 hotelszobát biztosít Párizsban a hajléktalanok elszállásolására az általános karantén időszakára.

Bár a parlamenti sétányra még ki lehet menni, az onnan elérhető homokos tengerpartot Cannes-ban is lezárta az önkormányzat, így a parton megállni, napozni, sportolni jelenleg nem lehet. A karanténszabályok szerint a franciák csak indokolt esetben hagyhatják el az otthonukat, és csak a lakókörzetükben mozoghatnak: amennyiben nem lehetséges megoldani az otthoni munkavégzést, elmehetnek a munkahelyükre, ahogy vásárolni, orvoshoz is, vagy kutyát sétáltatni és egyénileg sportolni is engedélyezett, de nem csoportosulhatnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.