Külföld

Ideiglenes kórházak lesznek a luxushajókból

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.03.24 | 17:18

A Carnival Corporation úgy határozott, hogy állományát a járvány elleni harcnak szenteli. A hatalmas luxushajókon betegeket gyógyíthatnak majd, így növelve meg a kórházi ágyak számát a kritikus országokban.

A Carnival Corporation tulajdonában vannak a világ legnagyobb luxus utasszállító hajói. Flottájukhoz egyik legismertebb tagja a Queen Mary 2, de a zátonyra futott Costa Concordia is az övék volt. A koronavírus-járvány és az annak következtében leálló turizmus miatt a cég hajói jelnleg nem üzemelnek.

A luxus-óceánjárók azonban nem fognak üresen vesztegelni a dokkokban ugyanis a cég úgy határozott, hogy teljes flottájukat a járvány elleni harcra fogják. Azokon a területeken, ahol a legkevesebb beteget tudják ellátni, ideiglenes kórházakat létesítenek. A cég semmi mást nem kér, csak az üzemeltetési költséget.

Egy-egy ilyen hatalmas hajón akár több mint ezer kórtermet is létre tudnak hozni azoknak a betegeknek akik nem a koronavírus miatt szorulnak ellátásra. Az így felszabaduló szabad kórházi ágyakban pedig az orvosok el tudják látni a vírussal fertőzötteket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló