Külföld

12 éven felül kötelező nézni: ilyen egy kivégzés Észak-Koreában

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.26 | 18:18

Észak-Koreában évente átlagosan 5-600 nyilvános kivégzésre kerül sor. Egy disszidens nemrég az Asian Boss magazinnak beszélt arról, milyen is egy ilyen kivégzés.

A nyilvános kivégzéssel kapcsolatban két fő szabály van:

  • 12 éven alulinak tilos végignézni
  • mindenki másnak, aki elmúlt 12, azonban kötelező.

A disszidens néhány héttel a 12. születésnapja után vett részt az első kivégzésen életében. Szerencsétlenségére pont az elítélt családja mellett állt, így végignézhette azt is, hogy először az elítélt felesége, majd a húga elájul, a családtagok pedig teljesen összetörve, sokkban zokognak.

“Először odakötözik őt a falhoz egy acélszerkezettel, hogy ne mocorogjon. Külön a kezeit és  lábait. Azután felolvassák a bűnét, hogy okuljon belőle a közönség. Ez a férfi egy állami gyárból lopott kábeleket, amelyeket kínai csempészeknek adott át. A családja éhezett, mi tudtuk, hogy azért tette, hogy nekik tudjon enni adni”

– mondja a disszidens.

“Ezután sortüzet kapott. Fentről lefelé haladt a golyózápor, és úgy esett össze  a teste, hogy közben a mellkasából spriccelt a vér.  Odaszegezett a rémület. Tudtam, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhet, mert mind éhezünk, és bármit ellopnánk, hogy végre ehessünk”

– teszi hozzá. Persze jól tudjuk, hogy arra is halálbüntetés vár, aki szabadon gyakorolja vallását.

Ő maga a szülővárosában több tucat embert látott az utcán éhenhalni. Azt mondja, a legyek megérzik halált, gyülekezni kezdenek a haldokló szája, szeme és ánusza körül, amikor közel a vég. Amikor a szomszéd 4 éves kislányát látta így éhen halni, eldöntötte: inkább kockáztatja az életét, hogy elmeneküljön, de nem akar így meghalni.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló