Külföld

Élő horror: videón, ahogy katonák lövik le a menekülő észak-koreai lány édesanyját

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.26 | 15:18

A megrázó friss felvételen azt láthatjuk, ahogy egy az anya-lánya páros idősebbik tagját katonák lövik le lánya szeme láttára, majd testét visszahurcolják Észak-Koreába.

Hjeszan egy nagyváros a határnál, sokan ezen az útvonalon keresztül jutnak Kínába. Hiába fizetik le azonban az őröket, áruló bármikor akadhat, aki meghiúsítja a szökési tervet. Ez történt ezúttal is: az észak-koreai határőrök lelőtték az anyát, miközben a szomszédos jégtáblán álló lánya valósággal sokkot kapott, és hisztérikus rohamban tört ki.

A felvételen jól látszik, hogy disszidens-társa hiába próbálja elkapni, a lány teljes kétségbeesésben vonaglik a jégtáblán. Ezen a ponton a fájdalom mellett azt sem tudja, mit tegyen: ugyan közelebb van a kínai határhoz, de a kínai őrök azonnal elfogják és hazatoloncolják, így már hiába próbálna menekülni.

Az észak-koreaiak többsége Kínán keresztül menekül Dél-Koreába, embercsempészek segítségével, akik sokszor szexrabszolgának adják el a nőket (Kínában az egyke-politika miatt kevés a fiatal nő), szolgáknak a férfiakat. Ha a hatóságok megtalálják a disszidenseket, visszaküldik őket hazájukba, ahol halálbüntetés vagy koncentrációs tábor vár rájuk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.