Külföld

New York kormányzója: “Mi vagyunk az a jövő, amely a tiétek is lehet”

  • Szerző:nuus
  • 2020.03.26 | 06:46

Andrew Cuomo emlékezetesen tájékoztatta a sajtót.

Azt akarjuk, hogy Amerika olyan legyen, mint New York állam? – tette fel a kérdést szerdán, szokásos napi sajtótájékoztatóján Andrew Cuomo, New York kormányzója.

Cuomo kifejtette: az általa irányított tagállamban kialakult helyzet figyelmeztető lehet az Egyesült Államok egésze számára.  “Mi vagyunk az a jövő, amely a tiétek is lehet” – mondta drámai hangulatú sajtótájékoztatóján a politikus.

A kormányzó mindazonáltal leszögezte: az államba folyamatosan érkeznek a gyógyászati segédeszközök, s a mintegy kétezer milliárd dolláros segélycsomagból – amelyről szerdára virradóra született kétpárti megállapodás a kongresszusban – New York állam csaknem 4 milliárd dollárt kap az új típusú koronavírus terjedésének féken tartására és a betegek kezelésére. Cuomo a legfontosabb feladatnak a kórházi ágyak számának gyors bővítését nevezte.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren jelezte, hogy helyi idő szerint szerdán délelőtt “érdemleges beszélgetést” folytatott Cuomóval, és a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) által megígért gyógyászati eszközöket, köztük a lélegeztetőgépeket a tervezettnél előbb szállítják az államba.

New York államban több mint 30 ezer koronavírusos fertőzöttet tartanak nyilván, de közben az Egyesült Államokban mindenütt rohamosan nő a vírus által fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem szerda déli adatai szerint csaknem 56 ezer embernél diagnosztizáltak fertőzést, és eddig 807 ember halt bele a fertőzéstől kialakult betegségbe.

A Pentagon szóvivője bejelentette, hogy az amerikai hadseregnél világszerte magas fokozatú biztonsági készültséget rendeltek el az új típusú koronavírus terjedése miatt.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Az Apple is maszkot gyárt
  • szerző:szaboakos
  • 2020. 04. 06.