Külföld

Közel félszáz embert tapostak halálra Tanzánia elnökének gyászszertartásán

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.30 | 15:19

Az őrületet a túlzott rajongás okozta.

A szertartás már több mint egy hete, március 21-én volt. A tumultust a túlzott rajongás okozta: több tízezren mentek el az Uhuru (Szabadság) Stadionhoz leróni kegyeletüket és utolsó pillantást vetni a volt elnökre.

“Egy idő után többen türelmetlenkedni kezdtek, és olyan helyeken nyomultak be a stadionba, ahol tilos lett volna” – mondta el Lazaro Mambosasa, Dar es Salaam különleges rendőri egységének parancsnoka.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint legalább 45-en vesztették életüket a tülekedésben, további 37 embert pedig sérüléseik miatt kórházakba kellett szállítani.

Magufuli 61 évet élt, március 17-én halt meg Dar es Salaamban, a hivatalos közlés szerint szívprobléma miatt, amelyet azonban nem kizárt, hogy koronavírus-fertőzés okozott. Március első felében ugyanis elterjedt a hír, hogy a sokáig vírustagadó és a járvány ellen pusztán országos imádkozásra szólító államfő súlyos beteg lett koronavírus-fertőzés miatt. A szóbeszédre az adott alapot, hogy Magufuli akkor már közel két hete nem jelent meg a nyilvánosságban, holott korábban az állami tévében hetente többször is szerepelt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló