Külföld

Los Angeles-ben fehérre mázolják az utcákat, hogy ezzel is a klímaváltozás ellen küzdjenek

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.11 | 16:16

Hátha így hűvösebb lesz a nyár, és persze a lakosság figyelmét is fel szeretnék hívni arra, hogy tudatosabban álljanak a kérdéshez.

Los Angeles városában nyaranta ún. „hőszigetek” alakulnak ki. Minden tiszta beton, a forrón szikrázó napot sokkal melegebbnek érzik a városiak, gyakran egészen elviselhetetlen a hőség. A kedvezőtlen hatások csökkentésére meg az klímaváltozás elleni küzdelem jegyében tavaly májusban kísérleti jelleggel kipróbálták azt, hogy a város legforróbb pontjain az utcát fehérre mázolják. A teszt eredménye az volt, hogy ahol ezt megtették, azon az útszakaszon kábé 10 fokkal csökkent a hőmérséklet. Úgyhogy idén már az összes problémás utcát befestik. Az úttestfestéshez pedig természetesen speciális festéket használnak. A Los Angeles-i polgármester szerint ezzel 2025-ig 45%-kal csökkentik majd az üvegházhatás kellemetlen és káros hatásait. Mint elmondta:

A klímatváltozás az élet része, és nemcsak a Los Angeles-i emberek számára, hanem a világ minden táján probléma, komoly veszélyt jelent az egészségünkre, a környezetünkre és a gazdaságra is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.