Külföld

Ez igen, egy floridai nő 75 ezer adag ételt osztott eddig a hajléktalanoknak

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.13 | 12:22

Gloria Lewis maga is élt mélyszegénységben, ezért segít másokon.

Gloria Lewis minden hétvégén azzal foglalatoskodik, hogy 225 adag ebédet és 180 reggelit állítson elő a konyhájában. Az 54 éves asszony két sütővel és négy hűtővel oldja meg ezt az embert próbáló feladatot. Lewis amiatt döntött a segítségnyújtás ezen formája mellett, mert évekig olyan keveset keresett, hogy kis híján az utcára került ő is. 1987-ben Barbadosról érkezett az Államokba, és most 700 dollárért vásárol be, hogy házi koszttal tarthassa jól a rászorulókat.

 

A kétgyermekes anya minden vasárnap, hatalmas tálcákra rendezi ki az ínycsiklandó csirke, húsgolyó és barbecue falatokat, friss zöldséggel és rizzsel körítve. A főállású pincérnő minden hétfőjén Fort Lauderdale-t járja, ahol többszáz külvárosi szegény részesül a jótéteményben.

44 éves férjével, Anthony Vargasszal 2012-ben indították a Care in Action nevű, karitatív programjukat. Saját zsebből húsz adag étellel indultak, de három év múlva csatlakozott hozzájuk egy pennsylvaniai üzletember, Bob Byers is.

Félre kellett volna tennünk a keresetünkből, de mi inkább úgy döntöttünk, hogy mindenünket beleadjuk. Byers lett a mi mentőangyalunk. Látta az erőfeszítéseinket, és hogy mennyi áldozatot hozunk ezért. Már pont feladtuk volna, mikor megérkezett egy tízezer dolláros csekk tőle. Azóta minden évben támogat minket.

meséli a nő, aki tisztában van vele, hogy pillanatok alatt elvesztheti bárki a tetőt a feje fölül.

A hajléktalanokat sújtó előítéletek zöme távol áll az igazságtól. Mindegyikükben magamat látom: azt, hogy én is ide juthattam volna, hiszen olyan keveset kerestem. Ezért adok nekik enni. Hálásak az ennivalóért és az imádságainkért is. Húszról kétszázra ugrott az ételek száma, amit vasárnaponként a párommal elkészítünk. Hisszük, hogy Isten megadja azt, amire szükségünk van.

A három unokával is büszkélkedő asszony úgy tudja, hogy Broward megyében legalább 2500 otthontalan van.

via GIPHY

Bízik abban is, hogy egyszer megszűnik a hajléktalanság problémája, de egyelőre nagyon magasak az albérlet-árak.

Megismerkedtem egy nővel, akinek nagyon nehéz havi hatszáz dollárt összeszednie, hogy három társával közös szobában bérelhessen egy ágyat. Megfizethető lakhatásra van szükség, ez pedig a politikusok dolga.

Lewis elmondja, hogy Isten nélkül képtelenek volnának ellátni ezt a missziót. A hajléktalanok megbélyegzése helyett van egy csapat, aki inkább segít rajtuk. Számára megtiszteltetés ez a szolgálat, foglalja össze a Foxnews.com.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló