Külföld

Meghalhatott Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora, egy amerikai bulvárlap szerint

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.04.27 | 10:18
  • trendindex: 3

Meghalt Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora, vagy legalábbis kritikus, visszafordíthatatlan állapotban van - írja az Express és a TMZ is.

A TMZ értesülései szerint meghalt Kim Dzsongun, bár maga a lap sem erősítette meg az információt, elvégre ezt nem erősítette meg hivatalos forrás. Nem hivatalos infó viszont van, egy kínai hírcsatornának az igazgatóhelyettese szerint meghalt Kim Dzsongun, vagy épp a halálos ágyán fekszik, és nincs remény a felépülésére.

Korean Central News Agency

A múlt héten több hír jelent meg arról, hogy Kim Dzsongun szívműtéten esett át. A japán hírforrások szerint a műtét után bekövetkezett komplikációk okozhatták a diktátor halálát. A hírt azonban hivatalosan nem erősítették meg Észak-Koreából, és a Dél-koreai média sem. Azonban a hallgatás nagyon is jellemző a diktatúrára.

Csütörtökön egy kínai csapat utazott Phenjanba, köztük orvosszakértők. Phenjan meglepő módon napok óta nem közölt információt Kimről, aki nem jelent meg a nyilvánosság előtt április 15-én, Észak-Korea legnagyobb nemzeti ünnepén: az 1912-ben született nagyapja az államalapító, Kim Ir Szen születésnapján.

A CNN hírtelevízió egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékesre hivatkozva azt jelentette, hogy az észak-koreai vezető “komoly veszélyben” van a meg nem nevezett beavatkozás után. A Daily NK című dél-koreai honlap észak-koreai forrásokra hivatkozva közölte: a 36 évesnek becsült Kim Dzsongun április 12-én szív- és érrendszeri beavatkozáson esett át, melynek során súlyos komplikációk léptek fel, és jelenleg egy villában lábadozik a Phenjan melletti Hjangszan üdülővárosban. Tehát vagy meghalt, vagy nagyon súlyos állapotban van, az azonban valószínű, hogy komoly változások előtt áll az ország.

Kép:Pixabay

Ha érdekel otthoni edzéstervünk, akkor nézd meg a videónkat!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló