Külföld

Nem semmi, amit ez a hétéves kislány véghez visz! Elképesztő, mit művel!

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.04 | 13:36

Tilly, a 7 éves angliai kislány, üres csipszes zacskókból készít életmentő takarókat a hajléktalanoknak. A zacskókat kimossa, kiszárítja, majd összevarrja (pontosabban összevasalja) takarókká, amik segítenek a télen az utcán élő embereken.

Fotó: pexels

Tilly eddig 700 zacskót gyűjtött össze iskolatársai és felnőttek segítségével. 150 zacskóból tud elkészíteni egy akkora takarót, amivel egy felnőtt ember be tudja fedni magát.

A zacskóknak 80 év kellene ahhoz, hogy lebomoljanak a szemétben, így Tilly szerint sokkal jobb ötlet egy „akár 80 évig használható takarót” készíteni belőlük. A zacskók anyaga orientált polipropilén, amit szigetelőanyagként is használnak, a csipszes csomagolásban pedig nedvességzáró szerepe van. A polipropilén mellett vékony alumínium bevonat és két réteg polietilén is található a zacskókban, melyek szintén jól használhatók nedvesség elleni szigetelésre.

Ezekből az anyagokból készülnek a túraboltokban kapható túlélő fóliák és takarók is, amik megvédik az embert a kihűléstől vagy túlhevüléstől, és akár életet is menthetnek.

Tilly akciója sikeres, sokan támogatják, így az iskolában folytatja a zacskók gyűjtését, melyekből otthon takarót készít a rászorulóknak.

Via


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló