Külföld

Pórul jártak a rasszista trollok, nem tudták megakadályozni az afro-amerikai tinik győzelmét

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.04 | 18:55

A NASA tudományos versenyének első helye volt a tét. A győztes tinik nemcsak lányok voltak, hanem feketék is.

A NASA-nak van egy népszerű tudományos versenye, amit rendszeresen megrendeznek gimnazisták számára. 3 washingtoni középiskolás lány, Mikayla Sharrieff, India Skinner és Bria Snell is elindult rajta. A feladat az volt, hogy miután a diákok tanulmányozzák a NASA technológiáját, annak alapján létrehoznak valami újat, ami a mindennapi életünket könnyíti meg.

A lányok egy újfajta vízszűrő rendszert terveztek, ami nagy sikert is aratott, és nagyon úgy tűnt, hogy a találmánynak komoly esélyei vannak a győzelemre. Csakhogy következett a nyílt szakasz, ami azt jelenti, hogy bárki leadhatta szavazatát a döntőbe jutott 8 versenyzői csoportra.

És ekkor jöttek a trollok, a 4chan nevű csoport, akik rengeteg rasszista tartalmat, ostoba összeesküvés-elméletet és álhíreket terjesztenek a neten. Első körben azzal támadták be a szavazást, hogy a lányok csak azért nyernek, mert nem fehérek és mert nem férfiak, vagyis a feminista lobbi mindennek az oka, a lányok találmánya pedig nem is annyira nagy ötlet. Aztán jött a következő kör: a szavazás szabotálásásra tett kísérlet egy rakás rasszista poszttal.

A NASA azonban nem hagyta magát, és a lányok sem, akik Twitter üzenettel válaszoltak a nemtelen és igaztalan vádakra, amiken tényleg csak nevetni lehet, mint tette azt sok-sok felhasználó is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló