Külföld

Majomként mutatta be a royal bébit a BBC népszerű műsorvezetője

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.09 | 19:18

Nem volt jó vicc, csütörtökön ki is rúgták a rádióst. Danny Baker ugyanakkor határozottan ragaszkodik ahhoz, hogy semmilyen rasszista felhangja nem volt Twitter üzenetének, csak rosszul sült el a poénja a kis Archie-ról.

Danny Baker brit műsorvezető, humorista a Twitteren épp azon a napon posztolta a sokakat felháborító képet, amikor Meghan Markle és Harry herceg bemutatta a nyilvánosságnak pár napos kisfiát, Archie Harrison Mountbatten-Windsort. A 61 éves rádiós fotóján egy elegáns pár látható, akik épp kézen fogva sétálnak le a kórház lépcsőjén egy szintén elegáns, felöltöztetett, kalapos csimpánzzal. A fotó mellé Danny Baker azt írta:

Elhagyja a kórházat a royal baba.

A képen rengetegen felháborodtak, és mivel a hercegné édesanyja, Doria Ragland afroamerikai származású, sokan rasszistának ítélték meg a fotó üzenetét.

Volt aki azt írta,

Mint egy kétrasszú gyermek édesanyja, a fotót látva csalódtam és megbántva éreztem magam.

Más pedig úgy fogalmazott, hogy

ez nem vicces, ez nem szólásszabadság, csupán egy kib@szott támadás

A műsorvezető a negatív kommentek zápora után rövid idő múlva törölte is a képet, majd bocsánatot kért, és azt írta, neki eszébe sem jutott ilyesmi, és hangsúlyozta, hogy

egyáltalán nem volt rasszista indíttatása tweetjének.

A BBC Radio 5 Live szóvivője a botrányos eset után azt mondta, rádiósuk igen komoly hibát vétett, és ez teljesen ellentétes a csatorna elveivel, értékeivel.

Hozzátette:

Danny egy kiváló rádiós, de többé nem vezeti nálunk a heti műsort.

Kirúgásának tényét maga Danny is megerősítette a Twitteren.

Később kritizálta is az adót egyik posztjában, mert szerinte döntésükkel azt sugallják, mintha ő tényleg rasszistának szánta volna ezt a posztot, pedig szerinte erről szó sem volt. Csupán a királyi családot akarta kifigurázni az elegáns megjelenésű párral. Hozzátette, hogy szerinte csak egy beteg elme gondolja azt, hogy ő ezt rasszistának szánta.

Sajnálom, ha a tréfás képem a menő cuccokba felöltöztetett haverral megbántott valakit. De nekem eszembe sem jutott más párhuzam, amíg fel nem hívták rá a figyelmemet

– írta a Twitteren.

Hozzátette, hogy ő csupán a királyi családot és a menő cuccokba öltöztetett cirkuszi állatokat akarta párhuzamba állítani, de mások a csimpánz miatt ezt tévesen rasszizmusnak ítélték meg.

Óriási hiba volt. Archie, bocsánat

Címlapi kép: Twitter

 

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Uncategorized
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 24.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.