Külföld

London esküvői lázban ég, pont jó így, vagy már túltolják a hájpot?

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.19 | 13:42

Kifordultak magukból a hűvös angolok, hiába, ez történelmi pillanat.

Május 19 – hónapok óta várjuk, hogy bekövetkezzen Harry herceg és Meghan Markle nagy napja. Van azonban olyan is, aki már túllenne az egészen – annak ugyanis rémálom lehetett mostanában Londonban az élet.

Nagyjából kétmilliárd embert érdekel a bolygón a brit arisztokrata és az amerikai színésznő esküvője, és a legelszántabb rajongók már napok óta ott csöveznek Windsor környékén. A 2012-es, Királynői Gyémánt Jubileum óta nem volt ekkora cécó a szigetországban: minden utcát a nemzeti lobogó borít, rengeteg hagyományos ünnepi kellék és étel kapható a boltokban, és még a Brexitről is hajlamosak elfeledkezni mostanában a lakosok.

A főváros ragyog, az idő is szép lett mára, mintha

nemzeti ünnep

zajlana az országban. A St. James park füvét tökéletesre nyírták, és a biztonságiak is ellepték posztjaikat. A szokásosnál is több turista hömpölyög a Buckingham Palota táján, a szuvenír-árusok pedig tömegével kínálják a jegyespárral ékesített, főleg Kínából származó portékáikat. Be lehet csatlakozni a Harry herceg Londonja, illetve a Diana, a Walesi hercegnő című városnéző sétákba, ha a ’97-ben autóbalesetben elhunyt arisztokratára szeretne emlékezni.

Diana fájó hiányát lehetetlen pótolni, ifjabb fia, mára Harry lett a királyi család progresszív poszterarca, aki humanitárius erőfeszítéseivel az anyja nyomdokaiba lépett.

 

Egy új fejezet nyílik most a 33 éves herceg életében. Az oltárhoz végül a leendő após, Károly fogja a menyasszonyt kísérni, mivel Thomas Markle mégsem vesz részt a ceremónián.

Londontól egy macskaugrásnyira található az esküvő helyszíne, Windsor, a 32 ezer lakosú település, melynek mindkét vasútállomását fémdetektorokkal szerelték mostanra fel. Ezen a festői helyszínen vette el Károly szerelmét, Camillát is.

Brixton is ünnepel

Hogy miért pont ez a kerület jár a csúcsra – a dél-londoni utcák örömmámorban úsznak, ugyanis rengeteg bevándorló él erre, és a többgenerációs családoknak nagyon jól esik, hogy a tiszta arisztokrata vérvonal most kap egy fekete árnyalatot is, Markle édesanyja révén.

A színésznő januárban el is látogatott a körzetbe, Harry oldalán, ahol egy meglepetés rádióadást is vállaltak.

Álomesküvő, nem éppen álompárral

A herceg édesanya nélkül nőtt fel, míg Markle a saját bőrén tapasztalta meg a rasszizmus ártalmait. Két különleges egyéniség talált egymásra, akik elkötelezett humanitáriusok is; sokat fognak együtt lendíteni a brit királyság intézményének pozitív megítélésén, a DW szerint.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.