Külföld

Enyhülések a déli szomszédunknál, ezeket jó tudni, ha oda utazol!

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2021.05.23 | 09:18

Életbe léptek az enyhítések Szlovéniában, megszűntek a létszámkorlátozások a rendezvényeken és nyilvános összejöveteleken.

Azért néhány korlátozás maradt, zárt és nyitott térben egyaránt tíz négyzetméteren legfeljebb egy fő tartózkodhat. Ülőhelyes beltéri eseményeken, színházban, moziban és sportrendezvényeken minden néző mellett egy helyet szabadon kell hagyni, és kötelező a maszk viselése. A kültéri rendezvényeken tartani kell a legalább egyméteres távolságot.

A rendezvényeket – köztük a sporteseményeket – továbbra is csak védettségi igazolással lehet látogatni, azaz bizonyítvánnyal kell rendelkezni arról, hogy az illetőt beoltották, vagy átesett a fertőzésen, illetve negatív teszteredménye van.

Az enyhítések ellenére Ljubljanában péntek este több százan vettek részt egy nem bejelentett tüntetésen a kormány és az általa hozott intézkedések ellen. A rendőrségnek intézkednie is kellett a közrend és a közbiztonság védelme érdekében. Két rendbontót előállítottak, a szervezők ellen pedig büntetőjogi eljárás indult.

A valamivel több mint kétmilliós országban védőoltást eddig 625 126-an kaptak, közülük 325 921-en már a második adagon is túl vannak. Ez az oltásra jogosult népesség 36,2, illetve 18,9 százaléka.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló