Külföld

Friss hírek érkeztek Suhajda Szilárdról

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.27 | 08:18
  • trendindex: 4

A háttércsapatnál jobban senki se várja a friss híreket a mentéssel kapcsolatban, de az akár holnap reggelig is elhúzódhat.

Éjfél után közölt híreket Suhajda Szilárd háttércsapata, amit maga a mászó felesége, Legindi Tímea vezet.

“Igazán köszönjük azt a nagyfokú érdeklődést, ami Szilárd expedícióját övezi. Nagyon szeretnénk mindenkit folyamatosan tájékoztatni, de jelenleg a helyzet tisztázása köti le minden erőnket. Egyelőre nem szeretnénk minden apró részletet közölni a jelenleg zajló mentéssel kapcsolatban, mert azok csak felesleges találgatások táptalaját képezik. A serpák jelenleg is úton vannak a Hillary-lépcső irányába, vagyis abba az irányba, ahol Szilárdot legutoljára látták. Abban biztosak lehettek, hogy a hazai háttércsapatnál aligha várja valaki jobban a híreket. Amint pontos információk állnak rendelkezésünkre a mentés kimenetelét illetően, akkor azt itt közzétesszük. Előfordulhat hogy ez 12, de akár 24 óra is lehet”

– tette közzé a hírt.

Ő maga is tudja, hogy minden perccel egyre kevesebb az idő, de a reményt arra, hogy Szilárd életben van, az utolsó pillanatig sem adják fel.

A mentőakció egyébként a világ négy legjobb serpájától áll. Vezetőjük, Gelje serpa a napokban is mentett bajba került hegymászót. nem csak felkérésre dolgozik, nemrég a csúcstámadást szakította meg azért, hogy visszavihessen egy bajba került ember a 4000 méteres táborba, ahol orvosi segítséget kapott.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló