Külföld

3 kiló műanyagot találtak egy döglött szarvas gyomrában

  • Szerző:nuus
  • 2019.05.29 | 15:11

Már a narai szarvasok sincsenek biztonságban. A teljesen legyengült állatról már csak a boncolás derítette ki, hogy mi baja volt.

(kép: Pixabay)

A Japánban számos helyen megtalálható, fehér pöttyös szikaszarvasok Nara városának környékén élő populációját sokáig szent állatokként kezelték, számos legenda kapcsolódik hozzájuk, és előszeretettel tartózkodnak a helyi szentély környékén. A legnagyobb Japán sziget, Honsú déli partvidékének közepén fekvő város mellett található Nara Parkban ma is szabadon élnek, és a környék egyik legnagyobb természeti kincsének tartják őket, de úgy tűnik, a környezetszennyezés már őket is veszélyezteti.

Az állatok gondozásával foglalkozó szervezet nemrég egy márciusi eset történetét osztotta meg, amikor is a helyi szentély mellett egy kórosan lesoványodott felnőtt nőstényt találtak. Próbálták etetni, de az állat nem fogadta el az élelmet, pár nap múlva pedig meg is halt. Az állatorvosok aztán nagyon meglepődtek a boncolás közben, a szarvas gyomrában ugyanis egy több mint 3 kilós műanyag tömböt találtak, a megevett, vélhetőleg nylon szatyrokból származó anyag teljesen összecsomósodott benne, és kitöltötte a gyomrát.

Ezek után több elhullott állat tetemét is megvizsgálták, és sajnos sokban találtak hasonló mennyiségű összerágott zacskót.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló