Külföld

Egyre népszerűbbek azok a bárok, ahol egyáltalán nem árulnak alkoholt

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.03 | 08:40

Dublinban, Londonban és New Yorkban is nyílt már ilyen.

(kép: Pixabay)

A bárok világa egyértelműen összeforrt az alkoholfogyasztással, az emberek jelentős részének a kikapcsolódás fontos része, hogy beüljenek egy jó helyre, és ott lazítsanak némi alkohol elfogyasztásával. Pedig ha belegondolunk, az alkohol nem elengedhetetlen feltétele annak, hogy társaságban jól érezzük magunkat egy jó hangulatú helyen. Egy jó koktél pedig úgy is lehet finom, ha nincs benne alkohol.

Az alkoholt nem árusító bárokat egyébként sem most találták ki, Angliában már a 19. század végén alakultak ilyenek, ezek közül talán a leghíresebb a Fitzpatrick’s Temperance Bar Lancashire-ben. Ahogy a hely neve is mutatja, akkor a mértékletesség igénye volt az indok az alkoholt nem áruló bár megalapítására, manapság inkább az egészséges életmód hívei azok, akik keresik az olyan helyeket, ahol csak alkoholmentes italokat mérnek. Szeszmentes piák persze a hagyományos bárokban is vannak, de ha valaki nem fogyaszt alkoholt, akkor a részegek társaságát sem igényli annyira, és szívesebben ül olyan helyen, ahol senki más sem iszik.

Dublinban a The Virgin Mary, Londonban a Redemption, New Yorkban pedig a Getaway tartja magasba az alkoholmentes bárok zászlaját, virgin koktélokkal és alkoholmenetes sörökkel várva a vendégeket. Utóbbinak itt lehet megnézni az itallapját, ha esetleg valaki kedvet kapott, és egy kis inspirációra vágyik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Getaway (@getawaybrooklyn) által megosztott bejegyzés,


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló