Külföld

Te jó ég, minden idők legmagasabb IQ-ja egy iráni kislányé?

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.03 | 11:41

162 pontos Mensa-tesztet írt az Angliában élő diáklány.

Egy 11 éves iráni kislány történelmet írt Mensa-tesztjével. 162 pontos eredményt ért el Tara Sharifi, aki új távlatokat nyithat az agyasságban. Angliában él a 140-es zsenihatárt lazán túlszárnyaló lány, aki az Aylesbury High Schoolban tanul, és a tesztet Oxfordban teljesítette. Albert Einsteinre is ráverhetne, ugyanis a legendás tudós intelligencia hányadosa nagyjából 160 körüli értékű lehetett, ám a vizsgálatnak sosem vetette alá magát.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Labodif (@labodif) on

A döbbenetes teljesítmény magát a diáklányt is meglepte:

Teljesen lesokkolt, mikor kézhez kaptam az eredményt. Álmomban sem gondoltam, hogy ennyit elérhetek. Együtt határoztuk el a szüleimmel, hogy megméretem az IQ-mat.

A Mensa-taggá avanzsált kislány egy igazi elit klubba lépett most be, ahol olyan, hasonlóan magas IQ-jú nők is megtalálhatóak, mint például Geena Davis színésznő vagy Joyce Carol Oates írónő.

via GIPHY

 

Csodálatos lesz ilyen emberekkel találkozni. Pár iskolatársamnak már elmondtam, akiket szintén lenyűgözött a hír.

Az apuka, Hossein Sharifi is elképesztően büszke:

Bíztam abban, hogy szépen fog teljesíteni, mert a tévés vetélkedők matematikai kérdéseire a választ mindig hamar rávágta otthon. Tudtuk, hogy okos lány, de hogy ennyire, azt remélni sem mertük.

Tara kinyilvánította már, hogy a matematika valóban mélyen érdekli, és még az is előfordulhat, hogy a Fields-érmét nőként elsőként kiérdemlő, iráni-amerikai Maryam Mirzakhani nyomdokaiba lép, teszi hozzá a www.sbs.com.au.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló