Külföld

Halott bálnát találtak Thaiföld partjainál közel 8 kiló műanyaggal a gyomrában

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.04 | 14:19

A bálna még élt, amikor a víz a partra vetette. Az állatot egy állatorvos csapat vette kezelésbe, 8 kiló műanyagot szedtek ki belőle, de a bálna mégis elpusztult.

Fotó: AFP

A bálna, még a parton, ahol rátaláltak, kiokádott magából 5 zsáknyi műanyagot, később pedig még nagyjából 80 zsáknyit szedtek ki belőle. A halál oka is ez volt: a 8 kiló műanyag miatt a bálna gyomra olyan állapotba került, hogy sem enni, de még vadászni sem tudott. A műanyagot azért ehette meg, mert azt hitte róluk, hogy ehető élelem, aztán nem tudta azokat megemészteni. A bálna szörnyű halált halt.

Thailfödön rekormennyiségű műanyagot, elsősorban is zacskót használnak, ami nagyrészt a tengerben végzi – az abban élők pedig gyakran belehalnak ebbe az áldatlan helyzetbe. Ezért a thaiföldi hatóságok most kampányba kezdtek, hogy felvilágosítsák a lakosságot a vízbe kerülő műanyagok okozta veszélyekről, és arra sarkallják őket, hogy minél kevesebb műanyagot használjanak, de ha mégis, akkor pedig a kidobás helyett az újrahasznosítást válasszák.

Fotó: AFP
Fotó: AFP


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló