Külföld

Ezek idén a világ legdrágább városai

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.06.13 | 13:18

Az első hely ugyan az mint általában, viszont a második hely érdekes, viszont Európa legtöbb területén olcsóbbá vált az élet!

A Mercer nevű amerikai cég jópár éve elkészíti kimutatásait az adott év legdrágább városairól. A vizsgálatok mindenre kitérnek, így a kép eléggé átfogó, és megbízható. Vizsgálják az átlagos lakbéreket, a helyi viszonyokat, az igénybevetető szolgáltatásokat, és természetesen az árfolyam ingadozással is számolnak.

Idén kétszáznál is több várost vizsgáltak meg szerte a világon. De az első hely az nem meglepő, évek óta Hongkong tartja a listavezető helyet, amit még a kínai poltikai feszültség illetve a koronavírus sem tudott megingatni. A tíz legdrágább városból hat Ázsiában található.

A második helyezett Asgabat. Ez talán a lista legmeglepőbb szereplője,  az alig 700 ezres türkmén főváros évek óta tör előre, az ingatlan árak magasak, a bérek alacsonyak, illetve a dinamikus fejlődés és urbanizáció repítette a lista elejére az egykori szovjet tagállam szürreális fővárosát!

Asgabat

A harmadik hely Tokió, de ez kevésbé meglepő mint az a tény, hogy Európából mindössze három város került a listára, azonban mind a három Svájcban van. Zürich került a negyedik helyre. Íme a lista!

1: Hongkong
2: Asgabat
3: Tokio
4: Zürich
5: Szingapúr
6: NewYork
7: Sanghaj 
8: Bern
9: Genf
10: Peking

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló