Külföld

Gondok lehetnek a sörrel a vb alatt

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.21 | 16:53

A nyár és a focivébé együttes hatása miatt megnőtt a fogyasztás a szénsavas italokból. Annyira, hogy a Heineken kifogyott a szén-dioxidból, az angolok kezdhetnek rettegni.

(kép: Pixabay)

A számos márkát is birtokló vállalat nemrég jelezte, hogy több angliai gyárában is hiánycikk lett a buborékos italokhoz szükséges gáz, jelenleg ugyanis csak egyetlen szigetországi üzemből tudnak CO₂-t beszerezni az italaikhoz, így több márkájuk, például az Amstel gyártása már komoly nehézségekbe ütközik. Ráadásul a kocsmáknak is nekik kellene szállítaniuk a gázt a sör kicsapolásához, egyes hírek szerint a cég már felvette a kapcsolatot a kereskedőkkel, hogy a következő hetekben hiányra lehet számítani.

De a BBC szerint nemcsak Angliában, hanem egész Európában, a legtöbb nagy gyártónál hiány van most széndioxidból. Ez a gáz nemcsak a buborékos italokhoz, hanem például a húsok és zöldségek csomagolásához is szükséges, az élelmiszeriparban használt CO₂ nagy részét pedig a műtrágyák gyártásához szükséges ammónia előállításával párhuzamosan termelik meg. Ezek az üzemek viszont nyáron általában karbantartást végeznek, a kereslet viszont a szénsavas italok szezonja miatt nagyon megugrott.

Egy vb sör nélkül kész rémálom lehet, remélhetőleg nálunk még van elég a színtelen, szagtalan gázból.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló