Külföld

Megúszta a börtönt a pingvingyilkos fiatal, teljes joggal háborognak az állatvédők

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.25 | 11:17

Joshua Leigh Jeffrey különös kegyetlenséggel, minden ok nélkül mészárolt le 6 pingvint. Bő két nap közmunka lett az ítélet.

2016 szilveszter éjjelén történt az eset az Ausztráliától délre található szigeten, Tasmániában. Itt tartózkodott Joshua Leigh Jeffrey, aki egyszer csak rátalált kilenc darab pingvinfiókára, akikről az jutott az eszébe elsőre, hogy de jó lenne agyonverni őket. Fogott is egy jól megtermett botot, majd addig ütötte az állatokat, amíg el nem pusztultak. Az eset mindössze pár percet vett igénybe Joshua Leigh Jeffrey életéből, aki fejre ment, hogy gyorsan végezzen. Aztán, mint aki jól végezte dolgát, továbbállt.

A most lezajlott bírósági tárgyalás a figyelem középpontjában állt, az ítélet pedig heves tiltakozásokat váltott ki. Jeffrey mindössze 49 óra közmunkára lett ítélve a bíró által, aki minden bizonnyal bekajálta mindazt, amivel az ügyvéd védekezett: a fiatalember még gyerek volt a tett elkövetésekor (18 éves volt), és mentális problémái is voltak abban az időben. A bírót még az sem gondolkodtatta el, hogy Jeffrey nem tanusított megbánást, és nem vallotta magát bűnösnek.

Öszesen egyébként 9 pingvin pusztult el azon az éjjelen, de háromnál nem lehetett megállapítani pontosan a halál okát, ezért “csak” 6 pingvingyilkossággal vádolták meg a fiatalembert, akit a közmunkán túl még a perköltség megtérítésére (82 dollár) is köteleztek.

A különleges állatvilággal bíró Tasmániában egyébként pedig szigorúak lennének a törvények: állatgyilkosságért 5 év börtön és/vagy 31 ezer dollár büntetés jár, ezért is élénk a tiltakozás az ítélet miatt. Többek szerint egyfelől rossz precedenst teremt, másfelől pedig semmi elrettentő hatása nincs, sőt épp ellenkezőleg, azt jelzi, hogy elnézőek Tasmániában az állatkínzókkal szemben. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a pszichopaták és sorozatgyilkosok is, miközben mentális problémákkal küzdöttek, állatokat gyilkoltak le, hogy kipróbálják, milyen is ölni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló