Külföld

Egy koala és egy kutya ugyanabba az aknába esett, mindkettőt sikerült kimenteni

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.27 | 15:23

A kis koala nagyon rosszul látott, azért is eshetett a mélységbe.

Mintha egy ’70-es évek tévésorozat-epizódja kelt volna életre, amikor egy koala és egy kutya közös mentőakciójára került sor hétfőn Ausztráliában. A Mashable számol be arról az ipswichi esetről, amikor az elhagyatott aknába esett állatokat sikeresen ki tudták juttattni a tűzoltók. A földalatti csapdából kiszűrődő kutyaugatásra lettek figyelmesek az ottaniak, akik értesítették a lánglovagokat és az RSPCA állatvédő szervezet munkatársait is.

Lance Mullins, a Queenslandi Tűzoltóság alkalmazottja szerint a szokásostól eltérő mentőakció volt ez, ugyanis az egész egység egyet értett abban, hogy túl veszélyes volna bárkit is leengedni a mélybe. Egy nagy, állatok kiemelésére való zsákot és köteleket vetettek be, hogy kijuttassák a bajba jutott párost. A kutya simán bele is huppant a leengedett zsákba, és így meg is menekült. Az ebet azonnal állatorvoshoz vitték, enyhe bicegése miatt. De a koalával nem ment ilyen gyorsan a dolog, mert a mentőcsapat szerint vak állatról lehetett szó.

Nem akart együttműködni.

Egy óra küzdelem után végre sikerült egy hálóval befogni, majd a felszínre hozni. A rossz látása miatt lyukba esett jószág is állatkórházba került, és az állapotáról Michael Beatty azt nyilatkozta, hogy

Csontja szerencsére nem tört, de a szemével valóban vannak gondok. A kötőhártyagyulladást mellett hurutos megbetegedést is találtunk nála.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló