Külföld

2018 a vulkánok éve: most Balin tört ki egy, lezárták a repülőteret, a szigeten rekedt egy csomó turista

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.29 | 11:57

Töröltek egy csomó járatot, így a paradicsomi szigeten rekedt jó pár turista, bár azt feltételezzük, hogy ezt annyira nem bánják, jól jön még pár Balin eltöltött nap pluszban.

Bali vulkánja, a Mount Agung pár napja kezdett aktívvá válni, bár nem minden előzmény nélkül. Tavaly már produkált egy kitörést, és benne volt azóta a pakliban, hogy újra megtörténik. Utoljára egyébként 1963-ban volt jelentős vulkánkitörés a szigeten, akkor 1600 ember vesztette életét.

Most többezer turista rekedt a szigeten, mert a vulkán miatt veszélyes lenne a repülőket útjukra engedni. Egyfelől ott van a füst, ami az eget borítja, másfelől a kifutópályákat belepte a hamu, ami csúszóssá teszi azokat, és a repülők motorjába is belekerülhet, ami szintén veszélyforrást jelent.

A vulkán környékét egy 4 kilométeres körben lezárták, és most várnak. A Mount Agung 75 kilométerre fekszik Bali turisztikai központjától, vagyis ha komolyabbra fordulnak a dolgok, elkezdődik a kiürítés, mint ahogy tavaly is történt. Közben azért azon is elkezdtek dolgozni a helyi hatóságok, hogy újra járjanak a repülők.

Fotó: AFP PHOTO / Badan Nasional Penanggulangan Bencana / Handout.
Fotó: Sonny Tumbelaka (AFP PHOTO)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.