Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Külföld

Morbid Trump-karikatúrája miatt nem kap munkát a kanadai képregényes

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.01 | 10:48

Nem baj, ha itt játszom? – teszi fel a családi tragédia helyszínén a kérdést a rajzolt karakter.

Több újság is visszautasította azt az általuk alkalmazott képregény-készítőt, aki Donald Trumpot sokkoló körülmények közt ábrázolta.

 

View this post on Instagram

 

Just departed for the #G20 Summit in Osaka, Japan!🇺🇸🇯🇵

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

A karikatúrán az amerikai elnök egy folyónál golfozik, és az útjába kerül egy halott menedékkérő férfi, aki a 23 hónapos, szintén vízbefúlt kislányával arccal lefelé hever a parton.

Nem bánjátok, ha itt játszom?

adja a politikus szájába a kérdést Michael de Adder. A kanadai független képregény-rajzoló gyakran tűz a tolla hegyére közéleti szereplőket, ám ezúttal nagyon belenyúlt: Twitteren és Facebook-on több ezren osztották meg ezt a rajzát.

A golfautója mellett ábrázolt Trump a Rio Grande-nál lezseren sportolna, és a családi tragédiára különösebben nincs tekintettel. A vízben halálukat lelő, mexikói menedékkérőkről egy újságíró, Julia Le Duc készítette a fényképet, ami szintén bejárta a világsajtót.

A Trump-os karikatúra után a new brunswicki magazinok többsége- a Telegraph Journal, a The Daily Gleaner és a The Times & Transcript is – elutasította a de Adderrel való további együttműködést. Különösebb indokot nem jelölt meg egyik lap sem, miért szakítják meg a közös munkát. Állítólag az újságokat birtokló Irving családnak nem volt ínyére a rajz, akiknek egyébként erdőkitermelési, hajózási és olaj-érdekeltségeik is vannak.

A JD Irving Limited cégnél az volt az utolsó csepp, hogy a politikusokat gyakran froclizó rajzoló legutóbbi képe internetes szenzáció lett, véli az Independent.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló