Külföld

Vízre bocsátották az új kínai rombolót, a hajó méreteinél már csak a buli volt nagyobb

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.05 | 14:13

A Type 055 a legnagyobb felszíni hadihajó egész Ázsiában, ami a II. világháború óta készült.

A kínai flotta új rombolójának még nincs neve, de a Type 055 osztályba tartozó, irányítható rakétákkal felszerelt hadihajóból hamarosan több másik is készül majd (összesen 12 készül majd, ebből négy máris gyártás alatt van), ezek a rombolók látják majd el a szintén a közeljövőben elkészülő kínai anyahajó flotta védelmét. A több mint 10000 tonna súlyú monstrum a világ egyik legnagyobb rombolója (annyira, hogy az amerikai besorolás szerint ez már egy cirkáló), a maga 180 méteres hosszával. A hajó méreténél már csak vízre bocsátási ceremóniája volt, ennyi konfetti, szerpentin és festékpor a Sziget Nagyszínpadnak is becsületére válna:

RAW: Chinese Navy’s New Destroyer Type 055 | Launching Ceremony [HD]

Type 055 is a new class of Guided missile destroyer (In terms of tonnage and weapons it’s in a cruiser classification), packing 128 VLS cells. Weighing between 10,000 – 14,000 tons it one of the heaviest destroyers in the world.

Elsőre furcsa lehet, de a Type 055-nek csak egyetlen fedélzeti ágyúja van, az igazi tűzerőt viszont nem ez képviseli, hanem a silókban elhelyezett rakéták, amiből összesen 128 darab bújik meg a romboló fedélzete alatt. A hajó másik fontos része a rendkívül fejlett radarrendszer, ennek a feladata észlelni a flotta elleni támadásokat. Aztán indulnak a rakéták…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló