Külföld

Mindenki oda tartozik, ahová született? Na és Melania Trump, meg a szülei?

  • Szerző:nuus
  • 2019.07.16 | 15:18

A rokonait a Balkánról bevándoroltató szlovén ex-modell szólhatna valamit az elnök xenofób tweetjéhez…

Melania Trump a második olyan First Lady, aki nem az Egyesült Államok területén született: előtte csak a brit Louisa Adams volt külhoni. Most, hogy Donald Trump beleszállt a színesbőrű demokrata képviselőnőkbe – hogy inkább őseik földjén éljék ki országjobbító szándékaikat – érdekes volna, hogy mi a véleménye a kérdésről a szlovén származású politikusfeleségnek.

Ilhan Omar (Minnesota), Alexandria Ocasio-Cortez (New York), Rashida Tlaib (Michigan) és Ayanna Pressley (Massachusetts) már kikérte magának az elnök július 14-ei xenofób tweetjét, miközben közülük egyedül Omar született Szomália területén.

via GIPHY

2000-ben, 17 évesen nyerte el az állampolgárságot a képviselőnő. A hölgyek azzal húzták fel az ország első emberét, hogy a mexikói határnál lévő áldatlan állapotokat kérték számon rajta.

Ebben a kérdésben neje, Melania is határozottan állást foglalt – nem éppen a férje mellett:

Elfogadhatatlan számomra azt látni, hogy a gyerekeket elválasztják a szüleiktől. Összetört a szívem. Igen, tudattam is vele (az elnökkel) otthon, hogy ez nagyon megviselt. Ő is elismerte, hogy ez nincs rendjén.

nyilatkozta még pár hónapja, miután Texas és Arizona létesítményeit megszemlélte. Most Melania egyelőre nem érezte szükségét annak, hogy megnyilvánuljon.

A Fehér Ház részéről Stephanie Grisham annyit mondott csak, hogy tipikus hecckampány zajlik a demokraták részéről:

Donald Trump szerint a Föld legerősebb nemzete vagyunk, és akinek ez nem tetszik, annak nem kötelező itt maradnia. Itt fejlődés zajlik, jó felé haladnak a dolgok.

Melania a bevándorlás kérdésében a férje pártján áll: 1996-tól kezdődően pedig maga is végig járta a szamárlétrát, hogy amerikai állampolgár lehessen. Még a kommunista Jugoszlávia területén született, a mai Szlovéniában. 1991-ben, 21 éves korában lett független az állam, a hölgy pedig ekkor kezdett külföldön modellkedni. Kezdetben olasz és francia ügynökségeknél volt, majd New Yorkba került. 1998-ban találkozott az iparmágnással, aki 2005-ben vette nőül. Az üzletember harmadik házasságából Barron Trump született.

Szülei is utána emigráltak: Viktor és Amalija Knavs családegyesítés révén költöztek a tengerentúlra – amit az elnök egyébként ellenez. 2018-ban kapták meg a papírokat, lányuk hathatós segítségével.

Boldog nap volt ez a számukra, amiért nagyon hálásak. Évekig vártak erre a pillanatra.

idézi a folyamatot segítő ügyvédet, Michael Wildest a CNN.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.