Külföld

A francia hentesek a kormány védelmét kérik az egyre agresszívebben fenyegetőző vegánokkal szemben

  • Szerző:nuus
  • 2018.07.20 | 07:53

Nemcsak a húsevés joga, hanem egy életmód védelme miatt is van erre szükségük.

Forrás: 123rf.com

Egy házaspár 19 éve vezeti a hentesboltját Párizs belvárosában, az üzletük közkedvelt, ám az utóbbi időben egyre többször gyűlt meg a bajuk a vegánok egy csoportjával. Így mesélnek erről:

Ha nem akarnak húst enni, az ő dolguk, de azt is tartsák tiszteletben, hogy mi pedig szeretnénk. Mi sem akarjuk rájuk kényszeríteni a húsevést, ők se akarják ránk kényszeríteni azt, hogy ne együnk.

Az utóbbi hónapokban többször támadtak a boltjukra: vérrel locsolták le a hentesüzelt bejáratát, vagy összegraffitizték azt, és olyan is előfordult, hogy betörték a kirakatüveget. És ez csak egy bolt az országszerte található 18 ezerből. Ezért az azt összefogó szervezet vezetője a francia belügyminiszterhez fordult a védelemért, amire azért is szükség van, mert az emberek ugyanúgy választanak maguknak hentest, bizalmi alapon, akárcsak orvost. Vagy péket és kávézót. A támadások egyre aggasztóbbak, gyakran tettlegességig is fajul a dolog. Egy dél-francia kisvárosban egy férfi késsel rontott egy üzletbe, ahol megölt egy rendőrt meg a hentest is. Egy hardcore vegán honlap úgy reagált az esetre, hogy

a hentesért nem kár, mert úgyis gyilkos volt.

A legnagyobb francia vegán szervezet elhatárolódott ezektől az esetektől, mondván, hogy ők az erőszak ellen vannak. Mivel nem akarják és nem is tudják egy egész ország gondolkodásmódját megváltoztatni, ezért ők csupán arra figyelnek, hogy a levágott állatokat ne kínozzák, és méltó módon tartsák, illetve, hogy a hentesüzletekben kapható hús nyomon követhető legyen. Szerintük ugyanakkor túlzás lenne azt állítani, hogy egyes vegánok félelemben tartják a henteseket Franciaországban, az említett esetek csupán elszigetelt események voltak, és nem fordulnak elő sűrűn. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy a kis hentesüzletek is egyre inkább odafigyelnek arra, hogy milyen húst árusítanak, és hogy honnan szerzik be azokat. Ami viszont probléma, az a nagyipari tömegtermelés és a szupermarketek polcai. Ha már húsevők vagyunk, akkor ne ott vásároljunk, hanem tényleg inkább a sarki hentesnél.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.