Külföld

Horrorisztikus tömeges kivégzésre készül Kim Dzsongun, amihez Kína asszisztál

  • Szerző:nuus
  • 2021.07.27 | 08:18

A Radio Free Asia értesülései szerint Kína két busznyi észak-koreai menekültet toloncolt vissza Phenjanba, még több tucat fogolyra vár hasonló sors.

Kína menekültekhez való hozzáállása régóta ébreszt emberjogi aggályokat. Az észak-koreai disszidenseket a kommunista ország kiadja a baráti Észak-Koreának, akiket pedig nem fedeznek fel és toloncolnak vissza, azok szinte kivétel nélkül az emberkereskedelem áldozatai, eladják őket rabszolgának és/vagy szexrabszolgának.

Most az keltett óriási nemzetközi közfelháborodást, hogy Kína több mint 50 olyan disszidenst vitetett vissza hazájukba, akikre biztos halál vár: Kim Dzsongun már be is jelentette, hogy a megtorlás rendkívül súlyos lesz, valamennyi “hazaárulót” családja szeme láttára végzik majd ki.

Legalább két tucat kínai fogolyra vár még hasonló sors, akik egyelőre embertelen körülmények között kínai börtönben sínylődnek. A Radio Free Asia kijelentette, hogy borzasztó az, amikor valaki minden pénzét szökésre költi, sikeresen megmenekül, majd elfogják, visszatoloncolják, és a családja szeme láttára végzik ki.

kép: https://pixabay.com/users/alex_berlin-8756058/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.