Külföld

Most válhat valósággá a G.I. Jane: Navy SEAL kiképzést kap egy női katona

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.28 | 16:23

Az Egyesült Államok, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a világ legkeményebb elit alakulatához csatlakozhat egy nő. Már ha kibírja az odáig vezető utat.

(kép: Pixabay/skeeze CC0)

Ridley Scott 1997-ben készítette el a G.I. Jane című filmet, amiben Demi Moore egy olyan katonanőt játszik, aki be akar kerülni a Navy SEAL-be. Bár a világ hadseregeiben egyre több pozíció válik elérhetővé a nők számára is, de hiába készült erről egy film is, a SEAL-kommandóba eddig nem jutott be katonanő. A haditengerészet elitalakulata (amiről ebben a cikkben írtunk is bővebben), tényleg a világ egyik, ha nem a legjobb speciális egysége, amibe csak egy rendkívül szigorú kiválasztási folyamat, és természetesen kőkemény, már-már embertelen kiképzés után lehet csak bekerülni.

Mark Walton parancsnok most arról tájékoztatta az AP hírügynökséget, hogy az egység történetében először engedélyt adott arra, hogy egy katonanő is részt vegyen a több hónapig tartó kiképzésen. Amit ha sikeresen teljesít, akkor az egység teljes jogú tagja lehet. A teszt valamikor a nyár folyamán veszi kezdetét, talán már megy is. Talán már ki is esett, de az is lehet, hogy kiválóan teljesít. Az biztos, hogy ha túljut a kiképzésen, nem díszünnepség keretein belül avatják majd az egység tagjává. Talán soha többé nem is hallunk majd női kommandósról, de lehet, hogy év végére már lesz egy, persze a legnagyobb titokban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló