Külföld

Már az állatokat is fertőzi a covid – elpusztult egy németjuhász a kórban

  • Szerző:nuus
  • 2020.08.01 | 11:18
  • trendindex: 2

Eddig összesen 12 kutya, tíz macska, egy tigris és egy oroszlán tesztje lett pozitív.

A kutya Staten Island kerületben élő gazdái, Robert és Allison Mahoney a National Geographic-nak elmondták, hogy hétéves németjuhászuknak, Buddynak április közepén jelentkeztek légzési problémái, miután Robert hetekig szenvedett Covid-19 betegségben. Az állatorvosuk májusban végezte el a koronavírustesztet a kutyán, és kiderült, hogy az állat megfertőződött.

Buddy állapota áprilistól gyorsan romlott. Július 11-én el kellett altatni, miután alvadt vért hányt. Nem derült ki, hogy a koronavírus-fertőzés okozta-e a halálát, illetve, hogy szerepet játszott-e benne. Az állatorvos szerint a kutya vérének vizsgálata azt mutatta, hogy Buddynak limfómája lehetett, olyan daganatos betegsége, amely az immunrendszerét támadta.

A New York-i egészségügyi hivatal szóvivője elmondta, hogy kérték a kutya halottkémi vizsgálatát, de mire a kérés eljutott az állatorvoshoz, Buddy testét már elhamvasztották.

Az amerikai közegészségügyi hivatal nyilvántartásában szereplő koronavírusos állatok között 12 kutya, tíz macska, egy tigris és egy oroszlán szerepel. A hivatal szerint nincs rá bizonyíték, hogy az állatok jelentős szerepet játszanának a vírus terjedésében, de úgy tűnik, a fertőzés emberről állatra át tud terjedni bizonyos körülmények között.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.