Külföld

Kirúgása után kiállt egy forgalmas csomópontban ez a férfi, és több száz állásajánlatot szerzett különös módszerével

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.02 | 10:48

Elkezdte az autósoknak osztogatni az önéletrajzát.

A 30 éves arizonai Patrick Hoagland teljesen váratlanul lett munkanélküli, amikor elbocsátották munkaadói a targoncavezetőként dolgozó férfit. A Phoenixben élő Patrick kirúgása után azonnal ádáz munkakeresésbe kezdett, és egy rakás helyre elküldte önéletrajzát, illetve a helyi vállalatoknál is kitöltött több jelentkezési lapot, ám nem járt sikerrel, még választ sem kapott egyik helyről sem. Így úgy döntött, valami gyökeresen mással próbálkozik, ugyanis sürgősen kellett neki valamilyen munka. Kiállt hát múlt héten egy eszméletlenül forgalmas közlekedési csomópontban egy táblával, és magával vitte kinyomtatott CV-jét is több száz példányban.

Még csak néhány hete voltam munkanélküli, de a kirúgásom nagyon váratlanul ért, így S.O.S ki kellett valamit találnom

– fogalmazott a férfi. Hozzátette, hogy először még ő maga is nevetett a saját ötletén, de aztán arra gondolt, hogy miért is ne próbálná azt meg, hiszen Phoenixben naponta több millió ember cikázik keresztül autójával. Fogta hát 200 darab kinyomtatott önéletrajzát, kiírta egy táblára, hogy munkát keres és azt is, hogy vegyenek egyet a CV-jéből.


Az arra autózó Melissa DiGianfilippo is meglátta őt, és elmondása szerint elámult a férfin, aki képes volt a rekkenő hőségben órákon át kint állni az úton, méghozzá egy széles mosollyal az arcán. Melissa, aki egy marketing ügynökségnél dolgozik, le volt nyűgözve Patrick kreatív hozzáállásán, így ő is vitt egyet önéletrajzából. Átnézve azt rájött, hogy a férfi szakmai tapasztalata nem illik bele cége profiljába, de ettől függetlenül mindenképp segíteni akart neki, így lefotózta a CV-t, és a LinkedIn-től kezdve a Twitteren és az Instán át mindenhol megosztotta azt.


Ami ezután következett, arra sem Melissa, sem Patrick nem számított. Rengeteg cég és munkaközvetítő kereste meg a férfit. Végül több száz állásajánlat futott be az álláskeresőhöz, így Patrick kedve szerint válogathatott a pozíciók között. Azok pedig, akik munkát nem tudtak ajánlani, bátorító üzenetekkel árasztották el a kreatív férfit.

Patrick végül pár nap múlva a Flatline Concrete Grinding nevű helyi cégnél szerződött le, ahol betonsimítással foglalkoznak.

Melissa DiGianfilippo elmondta, hogy bár bízott benne, hogy megosztásai által talál egy jó munkát a férfi, ekkora érdeklődésre nem számított. “Úgy vélem, ez egy jó példa arra, hogy egy tettünkkel, ami nekünk mindössze pár percünkbe telik, szebbé tehetjük valakinek a napját, vagy akár megváltoztathatjuk az életét is’ – mondta Melissa, akivel Patrick azóta is tartja a kapcsolatot és tájékoztatta őt sikeres elhelyezkedéséről.

Ő egy nagyszerű ember, segítsége által megváltozott az életem

– mondta a már ismét dolgozó Patrick.

Címlapi kép: Pixabay CCo


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.