Külföld

Amit Kim Dzsongun húga üzent hosszú csend után, az vérfagyasztó

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.05 | 19:18
  • trendindex: 2

Az észak-koreai diktátor húga, Kim Jodzsong egyben a rezsim második embere. Hosszú ideig hallgatott az észak- és dél-koreai kapcsolatok megnyitása után, most azonban kiállt a nyilvánosság elé - ebben azonban nincs sok köszönet.

Láttad már legújabb videónkat? Nézz bele, mielőtt tovább görgetnél!

Napokkal azután, hogy Phenjan és Szöul között újraindult a kommunikáció, Kim Jodzsong – akit korábban a két Korea egyesítésének pártolójaként ismert meg a világ – sokkoló kijelentéssel borzolta fel a kedélyeket:

“Szomorúan és megrökönyödve hallom, hogy hiába minden erőfeszítésünk, Dél-Korea és az USA továbbra is folytatja a hadgyakorlatokat a korábbi terveiknek megfelelően. Ez a fajta ellenséges viselkedés bizalmatlanságot szül. Megfigyelés alatt tartjuk őket, hogy egészen biztosan ne támadhassanak hazánkra”

jelentette ki Észak-Korea második embere, aki sokak szerint akár megrendült egészségű bátyja nyomdokaiba is léphet hamarosan.

A kijelentés alighanem klasszikus, ellenségképet erősítő észak-koreai propagandafogás, de aligha segíti a két Korea kiegyensúlyozott diplomáciai viszonyát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló