Külföld

Több mint 2300 tigris esett orvvadászok és orgazdák áldozatául 2000 óta

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.21 | 15:15

Nagyon durva szám.

Több mint 2300 tigris esett az orvvadászat és az illegális kereskedelem áldozatául az ezredforduló óta – írta a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.

Fotó: Pixabay

Évente átlagosan 120 illegálisan elejtett tigris maradványait – hetente több mint kettőt – foglaltak le 2000 óta egy kedden közzétett jelentés szerint, amely a nagymacskák szigorúbb védelmére szólított fel. A tanulmány szerzője, Kanitha Krisnaszami, a Traffic állatvédő szervezet délkelet-ázsiai vezetője szerint a számok nagy aggodalomra adnak okot.

1900-ban több mint 100 ezerre becsülték a világ tigriseinek számát. 2010-re mindössze 3200 maradt belőlük, ami negatív rekord. Azóta valamennyit nőtt a populáció, de még mindig kevesebb mint 3900 tigris él a világon.

A tigristestrészek iránti állandó igényt tanúsítja a lefoglalt élő állatok, tetemek, teljes bundák és csontok folyamatosan magas száma. A szavaknak vége, a világnak cselekednie kell, hogy megakadályozza a tigrisek további irtását

– írta közleményében Krisnaszami.

Az elemzés az egész világon folyó tigriscsempészetről szóló adatokat vizsgálta meg: 2000. és 2018. között 32 országban 2359 egyedet vagy maradványait foglalták le. Leggyakrabban tigrisbundát találnak a hatóságok: évente átlagosan 58 teljes tigrisbőrt foglaltak le, emellett emelkedett az élve megtalált és a teljes tetemek száma is.

 

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló