Külföld

A nőknek már nem szabad utcára menniük Afganisztánban

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.27 | 16:18

Igaz, a tálibok szóvivője szerint mindez csupán átmeneti intézkedés, mert katonáik "nincsenek kiképezve arra, hogy tiszteljék a nőket".

Zabíhulláh Mudzsáhid tálib szóvivő bejelentette, hogy az összes nőnek legalább két hétre szabadságot kell kivennie, amíg a helyzet rendeződik. Ők ugyanis – állítása szerint – nem akarják csorbítani a nők alapvető emberi jogait, de sajnos a katonáik nem megfelelően képzettek egyelőre, és a nőknek az utcákon – a munkahelyükre menet – “bajuk eshetne”…

A szóvivő azt is elmondta, hogy betiltják a zenét is, bár remélik, hogy a lakosságot sikerül “iszlamikus érvekkel” meggyőzni, és nem lesz szükség “nyomásgyakorlásra”.

Láttad már legújabb videónkat, ha nem akkor mindenképpen nézz bele! 

Korábban, a 2001 előtt tálib uralom idején a nők nem dolgozhattak, férfi kísérő nélkül el sem hagyhatták otthonukat, amihez képest a friss rezsim szinte már liberális is: 3 napnál rövidebb útra a jövőben állítólag mehetnek majd a nők, de a munkához való joguk egyelőre kétséges.

Zene-fronton sem jobb a helyzet: az előző rezsim több muzsikust is lefejeztetett, és a kabuli zeneakadémia tagjai – különösen a nők – az elmúlt 20 évben is állandó terrorveszélyben éltek, több éles támadást is ideértve.

kép:  Ehimetalor Akhere Unuabona, unsplash.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.