Külföld

10 szuper hely, ahová érdemes elutazni, amíg még lehet

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.03 | 08:18

Most léteznek, egy részük azonban veszélyben van. Most épp szabadon utazhatunk, ám ki tudja, meddig - és milyen árakon. Tíz bakancslistás célpont tíz szuper látnivaló.

Loch Ness, Skócia

Loch Ness Skócia leggyönyörűbb, és egyben legtitokzatosabb tája, s itt él a Loch Ness-i szörny is. Nessie – mert így beszélik – egy állítólagos élőlény, amely a skóciai Ness-tóban él Inverness városa közelében. A furcsa lény a jetivel együtt a kriptozoológia (vitatott létezésű lényekkel foglalkozó „tudomány”) egyik legpikánsabb témája.

Aranypavilon, Japán

Kiotó Japán egyik legkülönlegesebb városa, több mint 200 templommal és szentéllyel, 3 császári palotával, gondosan gereblyézett kavicsos kertekkel, magasba szökő pagodákkal, rengeteg galériával, múzeummal. Fő látványossága az Aranypavilon, mely eredetileg Ashikaga sógun nyaralójaként szolgált, de fia később templommá alakította. Különlegessé teszi, hogy az épület első és második emeletét vékony aranylemez burkolja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

vibing mi 🌱 (@vibingmi) által megosztott bejegyzés

Bimini, Bahama-szigetek

A Magyarországnál hétszer kisebb területű szigetcsoport 690 szigete és több mint 2000 korallszirtje Floridától délkeletre ívelődik az Atlanti-óceánban, írja a Wiki. A szigetek közül 29 lakott, Bimini az abszolút turistacélpont (itt mindössze 1500 ember él). Az ország nevét a “banántalan sziget” indián kifejezésből eredeztetik, s ez igaz is: állítólag a világon itt található a legtisztább, leggazdagabb élővilágú óceán-darab.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Angel sanchez (@angelsanchezceo) által megosztott bejegyzés

Jaisalmer, India

Az “Aranyváros” a sivatag homoktengeréből emelkedett ki, falai 50 méter magas falakkal, amelyen belül él a lakosság több mint negyven százaléka. A város a Nagy Thar-sivatag szívében áll Jaisalmer, a radzsasztániak büszkesége, a tevehajcsárok Mekkája, a dzsáin menekültek Medinája és összességében pedig India leghangulatosabb sivatagi települése, tele történelemmel és titokkal.

Jeruzsálem, Izrael

A “szent város” kultúránk egyik legfontosabb bölcsője, a pont, ahol három hit és világlátás kapcsolódik: a zsidó, a keresztény és a muszlim kultúra. Fontos történelmi helyszínekkel van tele Jeruzsálem, amelyek Ábrahámhoz épp úgy köthetőek, mint Jézushoz, továbbá Mohamed próféciai is új színt kapnak Sion hegyei alatt. A 763 ezer népességű nagyvárost körülöleli a legmélyebb spiritualitás és szépség, sokak élete változik meg örökre egy látogatás után.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ILTV Israel News 🇮🇱 (@iltv_israel) által megosztott bejegyzés

Rio de Janeiro, Brazília

Rio de Janeiro (Januári folyó) a neve az államnak, továbbá Brazília egyik legismertebb városának, becenevén csak Rio. Sokak szerint egyben Dél-Amerika legszebb városa is. A város híres a szambáról, illetve a hotelekkel körbevett Copacabana, Ipanema, és Leblon nevezetű tengerpartjairól. Különösen ismert Rio az évente megrendezett Karneváljáról, a tengerpart melletti jellegzetes Cukorsüveg-hegyről, a Maracanã Stadionról és a hatalmas méretű Megváltó Krisztus-szoborról, ami a másik morró, a Corcovado-hegy tetején található. Szintén a városban található a Föld harmadik legnagyobb lakott területen belüli erdeje, a Tijuca-erdő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marianna Buzina (@arte_brasilis) által megosztott bejegyzés

Koppenhága, Dánia

Skandinávia legnépesebb városa a 11. században épült, számos nemzetközi felmérés és rangsor alapján fontos kulturális, üzleti, média és tudományos központ. A legfontosabb gazdasági szektorok az élettudományok, az információs technológia és a szállítás; a kutatás-fejlesztés jelentős szerepet játszik a város gazdaságában. Építészete gyönyörű és érdekes, mégis funkcionális és színes.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Et glimt af Køge (@etglimtafkoege) által megosztott bejegyzés

Erdély, Románia

Ma már csak történelmi hagyományai és sajátos kultúrája miatt tekinthető önállónak Erdély, ám így is gyönyörű és izgalmas táj, ami nem csak a magyarok számára bír különleges jelentőséggel. Innen származik A Bram Stroker Drakuláját ihlető II. Vlad, alias Vlad Dracul, a Havasalföldi Vajdaság uralkodója is, ezért többen kultikus jelentőséget tulajdonítanak a helynek. Ma itt a hivatalos nyelv a román, de a magyarok a nehézségek árán is törekedtek nyelvül is kultúrájuk megőrzésére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Péter (@transylvanian.biker) által megosztott bejegyzés

Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

Gyakran a világ legszebb városának nevezik rendkívüli földrajzi adottságairól és környezetéről, ezért is Fokváros a Dél-afrikai Köztársaság legfőbb turisztikai központja. A legtöbb turista október és március között érkezik a városba. A város híres kikötőjéről, az Asztal-hegyről, a Jóreménység fokáról és a természeti szépségeiről, ezenkívül nevezetes a borkultúrája is – írja a Wiki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pretoria Instagram 📸 (@pretoria_insta) által megosztott bejegyzés

Tobago, Trinidad és Tobago

Tobagót eredetileg dél-amerikai indiánok lakták, Venezuela partjaitól 11 kilométerre fekszik. Az egykori gyarmati ország lakói elsősorban indiai és afrikai származásuk, illetve európai, szíriai, libanoni és kínai ősökkel rendelkeznek. Az ország gazdasága a dél-amerikai part menti olajmezőkre épül, de fontos a turizmus is: csodálatos az élővilág, az óceán vízminősége, remek lehetőség nyílik búvárkodásra is.

És hogy hol marad Berlin, London, Budapest, Bécs, Párizs, Róma, Velence, Moszkva, Amszterdam és Stockholm? Mondtuk, hogy mindent lehetetlenség felsorolni!

Te hol lennél most éppen a legszívesebben?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló