Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Külföld

Jaj ne, megkezdődött a delfin-vadászidény Japánban

  • Szerző:nuus
  • 2019.09.03 | 10:48

A mészárlás szinte ugyanúgy zajlik, mint ahogyan azt a 2009-es dokumentumfilmben látni.

A Taiji nevű falu környéke mostanában véres események helyszínéül fog szolgálni. Az év ezen időszakában kezdődik ugyanis a delfin-vadászidény, melynek általában 1400 tengeri emlős szokott áldozatul esni. De nem csak erre a fajra mennek a vízi vadászok: ha úgy alakul, akár 300 bálnát is elejtenek a szezonban.

 

View this post on Instagram

 

Dolphin Project has been reporting from Taiji regularly since 2003, and the most shocking aspect of the dolphin drive hunt is the active role that dolphinariums play in sustaining the hunt. ⁠ ⁠ By doing business with the dolphin hunters, dolphinariums and marine parks are what keep the the dolphin drive hunts going. A live dolphin sold to a dolphinarium brings in a much higher profit than does a dead dolphin sold as meat. In Taiji, live bottlenose dolphins have been sold for as much as $152,000 USD each. The captivity industry drives the dolphin slaughter, thus, the best way to end the slaughter is to not buy a ticket to a dolphin show. #DontBuyATicket⁠ ⁠ Learn more on our work in Taiji and how you can help by tapping the link in our bio! ⁠ ⁠ #DolphinProject #TheCove #EmptyTheTanks⁠ #EndDolphinCaptivity #BottlenoseDolphin

A post shared by Dolphin Project (@dolphin_project) on

2010-ben Az öböl című film Oscar-díjat is kapott, mely a tengert vérvörösre festő, könyörtelen japán hagyományt örökítette meg. A Dolphin Project nevű, nemzetközi szervezet adatai szerint a kormánytól akkor 26 halász kapott engedélyt, hogy végezhessen az állatokkal. A dokumentumfilmben látható delfin-elejtési mód nemzetközi felháborodást váltott ki, annak kegyetlensége miatt. Hosszú, éles szigonyokkal döfnek a testekbe, majd a fedélzetre rángatják a zsákmányt, ahol az kínok közt múlik ki.

A mozi bemutatója után némileg kíméletesebb lett az eljárás, de sajnos továbbra is hentesmunkáról van szó.

Egy éles fém szigonyt kell a nyak mögé döfni oda, ahol a gerincagy található. Ez volna a leghumánusabb mód. Majd egy fa csapszeget tesznek a sebbe, mint egy parafa-dugót, hogy a vér ne ömöljön az öböl vizébe.

via GIPHY

A szigetország vezetése 2018 december 26-án határozta el, hogy egyoldalúan felrúgja a ceteket védő, nemzetközi egyezményt. Idén június végétől lépett életbe az új rendelet, mely a delfinhús élelmiszer-célú felhasználása miatt vált a kormányzat szerint szükségessé. Ám a Dolphin Project úgy véli, hogy más is van a háttérben:

A delfinek túl sok halat fogyasztanak a halászok szerint, akik szívesen ritkítanák a konkurenciát. Maguknak akarják a zsákmányt.

– idézi az ABC News.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.