Külföld

A Burning Man fesztiválon tűzhalált halt egy férfi

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.04 | 11:23

Az amerikai extrém, tüzes rendezvényen egy látogató tényleg a lángok martaléka lett.

A CNN számolt be arról a tragikus eseményről, mely szeptember 2-án a Burning Man fesztiválon történt. Aaron Joel Mitchell belerohant abba a lángoló toronyba, amelyről a fesztivál a nevét kapta. A 41 éves, svájci állampolgárságú, amerikai származású férfi egyike volt annak a többezer látogatónak, akik a nevadai Black Rock sivatagban, Renotól 120 mérföldre, ezen a különleges fesztiválon szórakoztak. Az egyhetes eseményen újabb és újabb, lélegzetelállító művészeti installációk jelennek meg, aztán hamvadnak el.

Beyond the clouds#burningman2017#dessert#installationart

A post shared by Bethan (@maverick_enigma69) on

Mitchellt szombat éjjel két sor biztonsági őr sem tudta megakadályozni, hogy bejusson a gigantikus lángoló alak, a „Man” területére. A tűzmesterek megpróbálták kihúzni az építményből, de a fentről lehulló, égő anyagdarabok nagyban gátolták az erőfeszítéseiket. Mire kimenekítették és kórházba került, a sérült állapota már válságos volt. Vasárnap reggel a sacramentói UC Davis Egészségügyi Központ közölte a halál beálltát. A vizsgálatok alapján a férfi nem állt alkoholos befolyásoltság alatt, az esetleges kábítószer-használat kimutatása még folyamatban van.

We shall soon meet again. )'( | Photo by @markmennie | #burningman #brc #blackrockcity

A post shared by Burning Man (@burningman) on

Minden „burner”, azaz fesztivál-látogató számára tragédia, ami történt, így a vasárnap délutánra tervezett tüzeket le is fújták, kivéve az este nyolcra beígért „Templom” felgyújtását, ami egy régi hagyomány a fesztivál történetében.

A borzalmat esetleg saját szemükkel végig néző látogatók a helyszínen segítségnyújtásban részesülhettek, illetve utólag, a rendezvény honlapján keresztül, a szervezők jóvoltából is van erre lehetőségük:

Most annak jött el az ideje, hogy közel legyünk egymáshoz, kapcsolatban maradjunk és kommunikáljunk. A traumát fel kell dolgozni. Támaszt nyújtó hívásokra, ölelésekre van szükség, hogy törődjünk magunkkal és egymással, illetve hogy pihenjünk.

Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
CNN
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Neked ajánljuk
Mobiltech
Még mindig akadozik a Snapchat
  • szerző:nuus
  • 2017. 11. 07.

Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Még mindig akadozik a Snapchat
  • szerző:nuus
  • 2017. 11. 07.
A következő cikkek betöltése folyamatban...