Külföld

A Burning Man fesztiválon tűzhalált halt egy férfi

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.04 | 11:23

Az amerikai extrém, tüzes rendezvényen egy látogató tényleg a lángok martaléka lett.

A CNN számolt be arról a tragikus eseményről, mely szeptember 2-án a Burning Man fesztiválon történt. Aaron Joel Mitchell belerohant abba a lángoló toronyba, amelyről a fesztivál a nevét kapta. A 41 éves, svájci állampolgárságú, amerikai származású férfi egyike volt annak a többezer látogatónak, akik a nevadai Black Rock sivatagban, Renotól 120 mérföldre, ezen a különleges fesztiválon szórakoztak. Az egyhetes eseményen újabb és újabb, lélegzetelállító művészeti installációk jelennek meg, aztán hamvadnak el.

Beyond the clouds#burningman2017#dessert#installationart

A post shared by Bethan (@maverick_enigma69) on

Mitchellt szombat éjjel két sor biztonsági őr sem tudta megakadályozni, hogy bejusson a gigantikus lángoló alak, a „Man” területére. A tűzmesterek megpróbálták kihúzni az építményből, de a fentről lehulló, égő anyagdarabok nagyban gátolták az erőfeszítéseiket. Mire kimenekítették és kórházba került, a sérült állapota már válságos volt. Vasárnap reggel a sacramentói UC Davis Egészségügyi Központ közölte a halál beálltát. A vizsgálatok alapján a férfi nem állt alkoholos befolyásoltság alatt, az esetleges kábítószer-használat kimutatása még folyamatban van.

We shall soon meet again. )'( | Photo by @markmennie | #burningman #brc #blackrockcity

A post shared by Burning Man (@burningman) on

Minden „burner”, azaz fesztivál-látogató számára tragédia, ami történt, így a vasárnap délutánra tervezett tüzeket le is fújták, kivéve az este nyolcra beígért „Templom” felgyújtását, ami egy régi hagyomány a fesztivál történetében.

A borzalmat esetleg saját szemükkel végig néző látogatók a helyszínen segítségnyújtásban részesülhettek, illetve utólag, a rendezvény honlapján keresztül, a szervezők jóvoltából is van erre lehetőségük:

Most annak jött el az ideje, hogy közel legyünk egymáshoz, kapcsolatban maradjunk és kommunikáljunk. A traumát fel kell dolgozni. Támaszt nyújtó hívásokra, ölelésekre van szükség, hogy törődjünk magunkkal és egymással, illetve hogy pihenjünk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.